isousluer adlı üyeden alıntı

İşte popüler kültürümüz olsun dersen işler karışır. Neyse, cahilliğinden ötürü seninle tartışmak istemiyorum. Modernizm nedir, popüler kültür nedir, bunlar İslam'da ne gibi olumsuzluklar doğurur gibi soruların cevaplarını araştırmanı tavsiye ederim. Selametle.


Cahillik? Olaya bu kadar dar bir bakış açıdan mı bakmak cahilliktir, yoksa genişe yayıp, bahsettiğiniz sorun "suni, abartılmış" demek mi cahilliktir?

İkidir size izah ediyorum, ikidir aynı şeyleri tekrar ediyorum. İkidir "öyle demedim", "cahilsin seninle tartışmayacağım" diyorsun.

Ortadoğu politikasını ve son yıllarda gözlemleyenlere bakarsan, ülkemiz insanının "çok da kötü durumda olmadığını" görürsün. Din insanın kendisi ile alakalıdır. Doğu Türkistan'da katledilen, ibadet özgürlüğü yasaklanan insanlar için bile "bunlar popüler kültür mirası" diyecekseniz kusura bakmayın, oldukça talihsiz bir açıklama.

Popüler kültürü, emperyalizmi sizden yüz kat daha iyi biliyorum, canınızı sıkmayın. "Vatansız kalmayı", "emperyalist ülkenini hakimiyetini", "popüler kültür olmasın da her şeye razıyım" olarak değerlendirmek gibi anlaşılıyor yazdığınız. Eğer öyleyse bu görüşünüz oldukça talihsiz.

Buna cevap vermenize gerek yok. Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizin acısına ortak olun, içinizden gelerek dua edin kafidir. Konuyu uzatmaya gerek yok.