digi dükkan adlı üyeden alıntı
Bu yönde, hakkında işlem yapılıp ceza alan bir site veya site sahibi söyler misiniz lütfen; ben size sadece engellenen yüzlerce site söylebilirim.
Kimler ceza yemiş bilmem kanunlar kesin ve net müstehcen içerik hakkında bir dünya madde var. Sizin takmadığınız AHLAK bilişim dünyası içinde geçerli. Umuma açık ibaresi internet siteleri içinde geçerlidir.
Adult içerik konusunda kanundaki hüküm:
MADDE 426 - (Değişik: 3266 - 6.3.1986) Halkın ar ve haya duygularını inciten veya cinsi arzuları tahrik ve istismar eder nitelikte genel ahlaka aykırı;
1 - Her nevi kitap, gazete, risale, mecmua, varaka, makale, ilan, resim, tasvir, plak, afiş, pankart, televizyon ve teyp bantları, fotoğraf, sinema veya projeksiyon filmlerini veya diğer anlatım araç ve gereçleri ile eşyayı teşhir eden veya ettirenler, bilerek dağıtanlar, satanlar veya dağıttıran veya sattıranlar, veyahut ticaret veya dağıtım veya teşhir kastıyla tersim, tasvir, hak, imal veya tab veya teksir veya imla eden veya ettirenler yahut ithal veya ihraç veya Türkiye dahilinde bir mahalden diğer mahalle nakleden veya ettirenler ve bunlar üzerinde her ne suretle olursa olsun muamelede bulunanlar veya bunların ticaretini kolaylaştırmak maksadıyla bu fiileri icra edenler veya bu kabil anlatım araç ve gereçlerini vasıtalı veya vasıtasız şekilde tedarik edenler veya tedarik ettirenler, tedarik edilebileceğini bildirenler veya tedarik edeceğini ilan edenler veya ilan ettirenler,
2 - Eser ve mevzuları tiyatro veya sinema veya radyo yahut televizyonlarda veyahut
umumi mahallerde temsil eden veya ettirenler,
3 -
Hitabeleri umuma açık yerlerde veya umumi mahallerde irad edenler, İki milyon liradan on milyon liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılırlar.
(Değişik 2. fıkra: 3445 - 11.5.1988) Bu fillerin 5680 sayılı Basın Kanununun 3 üncü maddesinde belirtilen mevkuteler vasıtasıyla işlenmesi halinde sahiplerine, mevkute bir aydan az süreli ise bir önceki ay ortalama fiilî satış miktarının, aylık veya bir aydan fazla süreli ise bir önceki fiili satış miktarının toplam satış bedeli tutarının yüzde doksanı kadar ağır para cezası verilir. Ancak bu ceza otuzmilyon liradan az olamaz. Bu mevkutelerin sorumlu müdürlerine, sahiplerine verilecek cezanın yarısı uygulanır.
Ek Olarak:
Danci adlı üyeden alıntı
Arkadaş konuyu bugün akşam açmış ve onca kişiden cevaplar gelirken birde üstüne bazıları araştırmacı kimliklerini ortaya koyarak cevaplama da bulunmuşlar.
İşin garip yönü ise bazı site sahibi kişiler bilmediklerini öğrenmek için burada günde onca farklı başlıklar altında konu açıyorlar ve toplasan 5-10 kişi cevap veriyor, bazende hiç cevap verme tenezzülünde bulunmuyorlar.
Nedense böyle saçma konulara gelince o çok bilir kişiler kendilerini cevap vermekten alıkoyamıyorlar. Gerçekten akşam üzerinden beri bu konunun güncel tutulduğunu görüyorum ve bu durum insana istemeden de üzüntü yaşatıyor. :)
O parmaklarınız gerçekten cevap verilmesi gereken yardım konularına çalışsın...
haklısınız fakat bu konu normal bir konu değil. Yasal olmayan bir iş için genç bir arkadaşımızın düşünce ve girişimcilik dünyası körelmesin diye uğraşıyorum şahsen..