Değerli dostlarım öncelikle bu konunun "AHLAKİ MUHAKEMESİNİ" yapmayı bir kenara koyalım lütfen. Herkes bu işlerin ayıp mı, günah mı olduğunun kararını kendince verebilir. xxx sitelere girmek istemeyen ve ailesinin bu tarz sitelerde takılmasını istemeyen bilinçli kişiler gereken önlemleri alır. Gerek filtre programları yüklemek olsun, gerekse dns değişikliğini engellemek olsun çeşitli yollar mevcuttur bu konuda. Yani kimse burada ahlak bekçisi kesilmesin. Bu durum boş laf yapmaktan ve etrafa dürüst adam imajı çizip kendini pazarlamaktan başka bir şey değildir!!
İkinci olarak burada kalkıp 20 yaşındaki gence de xxx sektörüne girmesi için tavsiye vermek, salıklar dökmek de benim naçizane görüşüme göre çok cahilce, sığ bir fikirdir. Gencecik adamın harcanmasına göz yummaktır bu düpedüz!
Şimdi iyi bak buraya sevgili dostum o "Ben çok kişi tanıyorum bu sektörde paralar kazanan, gıcır gıcır yürüyen" diyen dostum, sana sesleniyorum:
-Evet belki ışıl ışıl yürüyordur o tanıklarının işleri ama yarın o kişilerin siteleri bir hitlensin şöyle, tepedekilerin tahtını bir sallasın, birilerinin huzuru azıcık bir sekteye uğrasın bakalım o zaman o tanıdılarının başlarına gelecek musibetleri aynen buraya yazabilecek misin merak ediyorum doğrusu? Savcılık mı dersin, tib mi dersin, iftiralar mı dersin, amansız "hack" saldırıları mı dersin... Ne bela ararsan envai çeşidinden var. Dünyada uyuşturucudan sonra en çok paranın döndüğü sektör ****ografidir, hemen ardından silah ve petrol ticareti gelir.( Ayrıca) illegal sektörlerdeki rekabetin boyutu o kadar fazladır ki mert, delikanlı adamı 2 dakikada çiğ çiğ yerler)
-Son olarak diyenler var ya "başka konu olsa bilirkişi kesilmezsiniz" diye. Ben burada hem bir vatandaş olarak hem de hukukçu kimliğim ile toplumun menfaati için çabalamak zorundayım. hoşuna gitse de gitmese de biz burada olacağız. Kimseyi harcanmasına göz yumamayız, yummayacağız da!!