Burada mantıklı bir site değil de, neden kazanamıyoruz, onu açıklamak isterim, eğer okursanız. Hatamız doğru kişileri bularak ekip olamamak. Gerçi hoş bu devirde insanı para yüzünden kendi kardeşi satar. Herkes bireysel olarak bir şeyler yapmak istiyor ama ekip olmanın değerini bilen insanlar hala var. Özellikle Vikipedi gibi gönüllülük bazlı projelerde sürekli yer alan insanlar, gerçekten samimiler ve bir şeyleri yoluna oturtmuş insanlar. Para ve pul ile işi olmayan kişiler.

Eğer benim işim, gücüm elimde olmasaydı, öncelikle sosyal sorumluluk projelerine gönül vermiş kafa dengi olduğumu düşündüğüm işi, gücü elinde olan arkadaşları bulur ve onlarla bir hafta beyin fırtınası yapacağım bir odaya kapanmak için zaman oluştururdum. Ardından, kesinlikle çıkacak bu güzel projemi detaylandırır ve bu defa yine kafa dengi olduğumu düşündüğüm hırslı ve paraya çok önem vermeyen benimle çalışmaya arzulu kişileri internetten toplamak için üç ayımı verirdim.

Şimdi diyebilirsiniz, benimle çalışacak kafa dengi, paraya çok önem vermeyen insanları nasıl bulacağım. Emin olun şu forumdan toplarım. Nasıl mı? Üç ayımı buna harcarım. Forumlarda sürekli aktif olur ve herkese ücretsiz elimden gelen yardımın en iyisini yapmaya çalışırdım. Bu süre içerisinde, kesinlikle kafa dengi ve istediğiniz konulara hakîm en az 20 kişi bulacağınıza iddiaya girerim.

Elbette ben dediğim gibi işini eline almış, emekliliğine 9 yıl kalmış birisiyim. Fakat size şu kadar söyleyeyim, böyle bir şey düşünürseniz en az bir yıl süresince geçiminize yetecek paranız elinizin altında bulunmalı veya bir maaş almalısınız. Ben ile başlayan cümleleri aslında kurmamaya özen gösteririm, kurarsam da özeleştiri yapmak isterim. Fakat maaşım cebimdeyken onbinlerce lise öğrencisinin barajı bile geçemediği ÖSS'ye iki defa girerek, ikisinde de barajı geçtim. Bunun nedeni ise ne biliyor musunuz? Benim kazanıp, kaybetmem ile ilgili herhangi bir sıkıntımın bulunmaması. Öncelikle araştırma ve geliştirme süresi için kendimize çok değil, basit maddi imkan oluşturmalıyız. Sonra ise projeye başlamalıyız. Umarım anlatabildim. Okuyacak pek çok kişiye fikir vermesi dileklerim ile. Saygılar.