Yorumlar için çok teşekkürler ancak belirtmeliyim ki yazı bana değil kaynak olarak belirttiğim sitenin yazarı olan Tarık Çayır'a ait. Önemli bir detay olduğunu düşündüm atlamak istemedim :).
1- Arif Erdem'in de dediği gibi; "Okulda basma kalıp memur zihniyeti insanı üretkenlikten soğutan bir sistem."
Yani bir kere eğitimden kaybediyor bu ülke. Bir anket yapılsa eminim katılanların %80 i memurluk isteyecektir. Yani bir insan kendine sormaz mı "Ben hayata neden geldim? Ne işe yarıyorum? İnsanlara bir faydam var mı? Geride neslime ne bırakıyorum? diye. Yok işte illa o masanın başına oturacak 8-5 çalışıp akşam evde tv izleyecek.
2- Kullanıcıyı/tasarımcıyı mağdur etmeyi seviyoruz. Şikayet konularını okuyan veya Freelance Mağdurlar gibi sayfaları takip edenler ilişkilerde çıkarcılığın ne kadar ön planda olduğunu bilirler. Beleşçi ve umursamaz zihniyet ciddi bir sorun bu ülkede.
İş aldığımız/verdiğimiz adamın ya yakını ölüyor, ya trafik kazası geçiriyor ya da interneti/bilgisayarı bozuluyor. İnsanız halden anlarız ama bu kadar sık olması ve zamanlamanın manidarlığı bizi düşünmeye itiyor.
İnsanımız daha 1 tane müşteriyi memnun etmeyi başaramazken nasıl ThemeForest gibi vizyona sahip projeler geliştirebilir?
Böyle uzar gider bu liste. Aklıma geldikçe yazarım :).