Oyun Editoru adlı üyeden alıntı
Ben sana şuanki şeylerden bir örnek vermeni 3 dür söylüyorum. Ancak geçmişten örnekler veriyorsun. Matbaa 300 sene sonra gelmiş bir ülkede yazşıyorsun ve osmanlıyı savunuyorsun.SANA ŞUANKİ DEVLETLERDEN ÖRNEK VER DEDİM. BURDA BANA GEÇMİŞİ ANLATMA.
BİR AĞACI SEVMEDİĞİN BAŞINDAN BELLİ ZATEN. BEN AĞAÇ İÇİN CANIMI VERİRİM. AMA SENİN OĞLUN NEFES ALDIĞI HER AN BİZE ŞÜKREDEK. SANA SONKEZ CEVAP VERİYORUM NE YAZDIĞIN BENİ İLGİLENDİRMEZ.
:) vay hocama bak ya büyük harfle de yazabiliyormuş.
Uzun uzadıya anlattırma yorma beni, Kısaca şunu yazayım;
o zamanki İslamiyletle bu zamanki islamiyet ve kıyamet kopana kadar ki islamiyet dini aynı, ve ALLAH'ın izni ile de aynı kalacak.
O zamanlardaki bütün bu ilkleri, icatları yapanlar müslümandı, ve aynı islamiyet dinine inanıyorlardı. Bu zamankilerde aynı icraat yoksa bu İslamın değil kişilerin eksikliği, kabahatidir.
Senin derdin İslamiyetle mi yoksa şu anki hükümetle mi?
Şu zamanda resmi dini İslam olan bazı ülkeleri yazayım, sömürgecilikle, baskı ve zulüm altında nasıl bir ilerleme ortamı bulacaklarını belki sen biliyorsundur.
Afrika ülkelerindeki altın,elmas sömürgeciliğini yazdım ama sen anlamadın onunla bağ kuramadın. Parası olan tıpta,teknolojide,astronmide hersey de ilerler.
Cezayir yıllarca Fransa zulmü altında kıyıma uğramıştır.
Afganistan, Pakistan Amerikanın zulmü altında,
Filistin israilin ördüğü duvarlar arasında yaşam mücadelesi veriyor,
Mısır,Suriye, Irak yakın zamanda olan bitenleri biliyorsun..
Türkiye desen kendi içimizdeki kavgalardan, sağ sol, Türk-Kürt davalarından uğraş dur.
İslamiyete laf attığın sürece sana cevap vermeye devam edeceğim. Hükütmetle ilgili düşünceleride başka konu altından tartışırız.
Not: Ağaçları nereden çıkardın ağaçla ilgili tek kelime etmedim ben.