PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Birincisi çip hareketleri online olarak izlenebilecek. Aynı kredi kartı hırsızının kartı kullandığında yakalandığı gibi bu da suçla mücadelede önemli rol oynayacak.
Sonra bu sadece kimlik değil. Çoklu platforma uyumlu bir kart. Bu kimliğin içine banka hesabı, kredi kartı, ehliyet, ruhsat, memuriyet kartları ve toplu taşıma kartları entegre edilebiliyor.
Göster çek özelliğiyle herhangi bir devlet kurumu veya bankada sıra almak veya işlem yapmak kolaylaşacak.
Birde bu kimlikler elektronik imza işlemlerinde kullanılabilecek.

Bildiklerim bu kadar. Daha özelliği varmı bilmiyorum.


Toplu taşımayı içereceğini ben düşünmüyorum Ankarada ve İstanbulda daha yeni değişti toplu taşıma kartları. Yeni çıkan kartlara para verdik bir de kimliğe para verip alacağız oh valla ne güzel sömürme bu :)
Aynı şekilde ehliyet ve ruhsat içinde geçerli. Kaza anında bunların fotokopisi bilmemnesi lazım hala. Bunları sen ortadan kaldırmadan olmaz bu işler derler adama :)
Banka (kredi kartı, banka kartı vs. bütün banka işlemleri) için kullanabiliriz belki ama o da yalnızca Türk bankaları için geçerli olur diye düşünüyorum.
Kısacası eğer olursa ki ben hiç düşünmüyorum bu ve bu gibi özellikler bizim yararımıza. Devlet içinde mükemmel bir fişleme aracı. (Ankara kart ve İstanbul kart gibi)