Para konusuyor filan hic katilmiyorum bu yorumlara, sonucta uluslar arasi bir kurum. En fazla hakem yorumunda hata olur. Transfer konusunda 3 seye bakiyorlar, bu yuzden sadece icerik farkli olmasi ise yaramaz farkli hususlarda var.

Sizin aslında bakmanız gereken konu "Reverse Domain Name Hijacking(Alan Adını Haksız Yolla Ele Geçirmeye Çalışmak)". Şuralardan ayrıntılı bakabilirsiniz:

http://www.erdemakcay.av.tr/alan-adini-haksiz-yolla-ele-gecirmeye-calismak-bolum-1/

- Ayrıca bir avukatın tıpkı sizin sorunuza benzer bir soruya cevabı (belki okumuşsunuzdur) :

http://www.erdemakcay.av.tr/bir-markaya-iliskin-domaini-kaydedebilir-miyim/


ilk verdiğim linkte epey güzel açıklanmış konu çokta bir şey yazmama gerek yok buraya. Hukukçu değilim ama başımıza bir kaç kere geldiği için şunu düşünüyorum , hukukta tek bir doğru yoktur , karar bir nebzede hakimin/hakimlerin görüş ayrılığına da bağlı olabiliyor , her bir dava kendi içinde farklı ayrıntılar barındırabiliyor.

Şöyle bir şey var , ben çoğu wipo davasında şunu gördüm , eğer siz domaini markanın marka tescilinden önce almışsanız sizden almaları zorlaşıyor, hatta içerikte farklıysa büyük bir ihtimal sizde kalır.

Domaini marka sahibine veya herhangi birine veya herhangi bir yerde satmaya çalışırsanız , sizin domaini kötü niyetli olarak aldığınızı düşünürler ve dava açılırsa marka sahibine transfer ederler. Ayrıca son yıllarda alan adının kullanılıp kulanmadığınızıda göz önüne alıyorlar , boşta duruyor veya park halindeyse bu sizin alayhinize olur.

Son iki paragrafta yazdığım şeyler çeşitlendirilebilir. Sanırım bir wipo davası açıp "Değerlendirme ve Tespitler" kısmını okursanız orda görebilirsiniz ,genelde 3 maddede değerlendirirler davayı.

Ben genelde şunu da fark ettim, davada tek hakem olması pek iyi bir durum değil , 3 hakem olması daha iyi , fakat 3 hakem istiyorsanız bir ücret ödemeniz gerekiyormuş.

Bu şekilde biliyorum , yanlışım varsa düzeltin.