Arkadaşın yaptığını ego yada kendini kanıtlama çabası olarak görmüyorum. Sanırım vakit geçsin eğlenelim ve bunu yaparken bilgi alışverişinde bulunalım amacı ile konuyu açtı lakin konunun gidişatı çok farklı oldu. Kendiside ısrarla seo işini yapan herkesin bunu bildiğini ama profesyonelce uygulanmadığı zaman zararlı olabileceğini belirtmiş. Ve bunu paylaşırsa kötü niyetli kişilerce web sitenizin sıralama kaybı yaşayabileceğinide belirtmiş. Ki en büyük ipucu burada aslında :) Doldur boşalt olarak nitelendirebiliriz sanırım arkadaşın yaptığı işlemi :)

Örnek olsun diye yaptığı işlemi birçok seocuyum diye geçinen arkadaş yapmakta zaten. Ne yazıkki rekabeti yüksek kurumsal kelimelerde ( adwords tıklama başı 7-8 tl ödenen kelimelerde ) neredeyse kendi sitemize + puan katmaktan daha çok sektördeki sözde seocuların sitemize kattığı -leri pasifize etmekle uğraşıyoruz.

Bir örneklede açıklayabilirim geçen yaz bir müşterimin bulunduğu sektördeki dönüş sağlayabilecek tüm kelimeleri listeledik, kelime öbeklerine göre 4 site yapmaya karar verdik. 3 aydan fazla bir süre içerisinde istediğimiz tüm kelimelerde ilk 5'e girdi siteler. Bi gün müşterimin telefonuyla uyandım xxxx.com bizim tüm kelimelerimizde ilk 3'e sokmuş sitesini bi gecede bu nasıl oldu biz 4 siteyle bunca zaman neden oyalandık vs tarzı sorular yöneltti. Kelimelere baktığımda gerçekten ilk 3'e oynuyodu site. Ve bi önceki gece kaydedilmiş. Bahsettiğimiz kelimelerinde en basitinin tıklama başı maliyeti 2 tl bu arada. Sitede backlink vs hiçbirşey gözükmemekteydi. Kendi müşterimi aradım 1 hafta bu site bu sıralamalarda kalsın bedava çalışcağımı belirttim. 2 gün sonra site hiçbir kelimede ilk 500 de değildi :) Ama bizim sitelerimiz 1-2 arası gidip gelmekte halaa.

Biraz uzun bi anlatım oldu ama black hat seo ya merak sarıp sitesine verdiği emeği çöp etmeyi düşünen arkadaşlara ders olur sanırım.


birsevda adlı üyeden alıntı

@teknoimage gecenlerde bir domain aldım ıcerısıne ole pc den not defterınden bır kac konu attım basıt bır tema salladım cıktım sıteden 2. gun google ye bakım dedım sıtenın adını yazdım google den 15 index almıştı bende index aldıgı kelımelere bakayım dedım hepsinde ilk sayfadaydı.
Sen Burda ınsanlara sormussun bende sana soruyorum bu nasıl oldu ?


Özür dileyerek yorumlamak isterim sizin durumunuzuda hocam.
Google samimiyete gerçekten önem vermekte siz tam google'ın istediğini yapmışsınız. Anladığım kadarıyla sitenizi açtıktan sonra ne webmasters'a eklemişsiniz nede sayaç eklemişsiniz. Bunu film sitesi açarak test ettik birinde tamamen seoya önem verdik diğerini normal bir internet kullanıcısı gibi baştan savma kullandık google site hızı notu 57'lerdeydi düşünün :) 2 ay sonra seo çalışması yaptığımız sitenin hiti 10k olamamışken diğer sitemizin hiti 15k yı geçmişti. Böyle olmuş olabilir sizin siteniz içinde. Birde google yeni ve taze içeriğe her zaman değer verir. Bahsettiğiniz kelimelerde tamamen farklı bir içerikle giriş yaptıysanız bu sıralamalarda öncelik tanıyacaktır size.

Ve ufak bi tavsiyede bulunmak isterim. Herkes makale vs alırken yada yazarken %100 imla kurallarına uygun olmaya çalışıyor. Bu hatayı yapmayın birkaç yazım yanlışından zarar değil yarar gelir özgün olun yazım yanlışı yapın samimiyetinize google inansın :)