lostyazilim

Telif Hakkı Karmaşası - Bilgi verirmisiniz.

5 Mesajlar 796 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3510
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba arkadaşlar ben yeni yeni adsense işlerine girdim ve buna youtubeden başladım.

Şimdi ben bir kaç kere şöyle bir durumla karşılaştım, bir sanatçının videosunu indirip sadece sesi alıp kendi yaptığım slayta entegre ettim ve youtube yükledim, hiç bir ihlale veya telife takılmadan yayınlandı hatta şarkıcının orjinal videosuyla aynı sayfada çıkmaya başladı, buraya kadar tamam. Şimdi ben yeni bir kanal oluşturdum çünki diğer kanalda adsense yoktu, yeni oluşturduğum kanalda aynı yöntemi yaptığımda bana seslerde benzerlik olduğunu ve telif ihlaline gidiğini, sesi kaldırmamı söylüyor.

Anlamadığım nokta şu, bir hafta önce aynı yöntem ile hiçbir şeye takılmayan videolar şimdi neden telif ihlaline takılıyor, bu şans işimi rastgele yakaladığını sanmıyorum bu videoları peki diğer video nasıl yakalanmadan yayınlandı?

Biraz uzun oldu fakat bu konuda bilgili olanlar anlamışlardır sanırım ne demek istediğimi.

wmaraci
reklam

alcnmedia alcnmedia Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 80
  • Beğeniler 26 / 22
  • Ticaret 3, (%100)
Adsense'ye girdiğiniz de Google yüklediğiniz videoların detaylı analizini yapmakta. Ama sıkıntı etmeyin. Eğer telif hakkı ihlali gibi bir durum söz konusu ise, İlk olarak uyar ve kaldır prensibini izleyeceklerdir.

Plain Plain Freelancer Kullanıcı
  • Üyelik 31.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 799
  • Beğeniler 64 / 241
  • Ticaret 42, (%100)
İlk videoda farketmemiştir, %90 birinin şikayeti ile zaten o da kaldırılır.

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3510
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

alcnmedia adlı üyeden alıntı

Adsense'ye girdiğiniz de Google yüklediğiniz videoların detaylı analizini yapmakta. Ama sıkıntı etmeyin. Eğer telif hakkı ihlali gibi bir durum söz konusu ise, İlk olarak uyar ve kaldır prensibini izleyeceklerdir.

Zaten yayınlamadım, daha video editöründeyken gösterdi telif hakkı olduğunu, fakat diğer hesapta yakalanmıyorken bu hesapta yakalanması garip geldi bana, yani dediğiniz gibi adsenseyle alakalı olma ihtimalide var fakat sonuçta telif telif dir, ha ben para kazanmışım ha kazanmamışım.

Ek Olarak:

Selçuk Yalın adlı üyeden alıntı

İlk videoda farketmemiştir, %90 birinin şikayeti ile zaten o da kaldırılır.

İşte benim kafa takılanda bu, youtubede bir açıkmı varki bazen yakalıyor bazen yakalayamıyor, merak ttim bu konuyu. Yada şöyle birşey de var videoları editlediğimiz programlarla alakalı olabilirmi ?

wmaraci
wmaraci

NK1864 NK1864 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)
Youtube nasıl işliyor bilmiyorum ama film sektöründe ticari amaçla kullaılmadığı sürece farklı içerikleri kendi içeriğiniz içinde kullanabiliyorsunuz. İlk açtığınız hesap adsense ilintili değilmiş söylediğinize göre. Youtube büyük ihtimalle bunu kar amacı gütmediğinizi düşünerek engellememiş olabilir. İkinci hesapta tam tersi bir durum olduğundan da direk engellemiş. Olay bence bununla alakalı diye düşünüyorum.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al