lostyazilim
tr.link

AntiSeo saldırısı hakkında [ÖNEMLİ]

7 Mesajlar 1.050 Okunma
lstbozum
tr.link

KTB KTB xxxx Kullanıcı
  • Üyelik 25.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 133 / 331
  • Ticaret 249, (%100)
Merhaba arkadaşlar,

http://siteexplorer.info/

adresinden websiteme ait backlink sorgulaması yaparken 450-500 kadar backlink 20-30 farklı siteden "e..crt bayan ankara" şeklinde backlink almış. Ben bu yabancı sitelerden alınan backlinklere tek tek girip kaynak kodlarına baktığım zaman backlinklerin kaldırıldığını veya başka bir domaine linklendiğini gördüm.
Şimdi sorularım şunlar;

benim sitem kaynak kodlarım da görünmüyorsa bir sorun var mıdır?
Yine de yapmam gereken birşey var mı?
Ve bunu nasıl yapmış olabilirler ücretli bir şekilde toplu backlink mi satın aldılar acaba?

wmaraci
reklam

cwt cwt Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek ...
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 1469
  • Beğeniler 384 / 373
  • Ticaret 20, (%100)
site kaynak kodlarında sitenizin linki yoksa linkler geçerliliğini yitirmiştir.
Her ihtimale karşı Google Disavow Tool'dan linkleri red edebilirsiniz.
Rakip bir site yapmış olabilir de Google Disavow özelliği çıktı çıkalı pek kullanılmayan bir yöntem.

KTB KTB xxxx Kullanıcı
  • Üyelik 25.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 133 / 331
  • Ticaret 249, (%100)

cwt adlı üyeden alıntı

site kaynak kodlarında sitenizin linki yoksa linkler geçerliliğini yitirmiştir.
Her ihtimale karşı Google Disavow Tool'dan linkleri red edebilirsiniz.
Rakip bir site yapmış olabilir de Google Disavow özelliği çıktı çıkalı pek kullanılmayan bir yöntem.

Evet, disavow aracını biliyorum ancak linkleri görmediğim için acaba bildirimde bulunursam boş yere bildirim yaptığım için kendi siteme zarar vermiş olur muyum diye düşünüyorum. 100'den fazla siteye eklenmiş ve link sayısı 1000'den fazla büyük bir saldırı söz konusu ama site de herhangi bir gerileme yok aksine kendi anahtar kelimelerimde ilerledim. Sanırım saldırı yakın zamanda yapıldı ve silindi. Tek tek kontrol ediyorum halen siteleri sizce kesinlikle bildireyim mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler,

Ek Olarak: Şimdi gördüm en sağ kısımda First/Last Found 2014/08/01 - 2014/08/03

• Üyelik 28.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek ...
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 1469
  • Beğeniler 384 / 373
  • Ticaret 20, (%100)

omerknet adlı üyeden alıntı

Evet, disavow aracını biliyorum ancak linkleri görmediğim için acaba bildirimde bulunursam boş yere bildirim yaptığım için kendi siteme zarar vermiş olur muyum diye düşünüyorum. 100'den fazla siteye eklenmiş ve link sayısı 1000'den fazla büyük bir saldırı söz konusu ama site de herhangi bir gerileme yok aksine kendi anahtar kelimelerimde ilerledim. Tek tek kontrol ediyorum halen siteleri sizce kesinlikle bildireyim mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler,

eğer google o linkleri yararlı backlink olarak görüyorsa bildirimde bulunmanızla bu linkleri görmemeye başlayacak, bu durum sizin aleyhinize olacaktır
bence tam olarak ****ografik içerik olmadıkları için bildirmenize gerek yok.
bende aynı düşüncedeyim sitenizin sıralamasını yükseltmiştir.

wmaraci
wmaraci

KTB KTB xxxx Kullanıcı
  • Üyelik 25.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 133 / 331
  • Ticaret 249, (%100)

cwt adlı üyeden alıntı

eğer google o linkleri yararlı backlink olarak görüyorsa bildirimde bulunmanızla bu linkleri görmemeye başlayacak, bu durum sizin aleyhinize olacaktır
bence tam olarak ****ografik içerik olmadıkları için bildirmenize gerek yok.
bende aynı düşüncedeyim sitenizin sıralamasını yükseltmiştir.

Bu keywordlerin benim siteyle hiç bir alakası yok ancak ben kendi yükselmek istediğim keywordlerde iyi durumdayken daha iyi duruma geldim ancak "First/Last Found" ibaresine göre Ağustos ayında en son backlinkler görülmüş sonrasında yok. Total backlinklerde de sadece benim backlinklerim görünüyor 68 adet demek ki o backlinkler çok kısa bir süre kalmış google tarafından görülmeden kaldırılmış bende zarar görmemişim. Doğru mu tahmin yürütüyorum sizce? Bildirim yapmıyorum o zaman sürekli takipte kalayım en iyisi.

• Üyelik 28.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek ...
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 1469
  • Beğeniler 384 / 373
  • Ticaret 20, (%100)

omerknet adlı üyeden alıntı

Bu keywordlerin benim siteyle hiç bir alakası yok ancak ben kendi yükselmek istediğim keywordlerde iyi durumdayken daha iyi duruma geldim ancak "First/Last Found" ibaresine göre Ağustos ayında en son backlinkler görülmüş sonrasında yok. Total backlinklerde de sadece benim backlinklerim görünüyor 68 adet demek ki o backlinkler çok kısa bir süre kalmış google tarafından görülmeden kaldırılmış bende zarar görmemişim. Doğru mu tahmin yürütüyorum sizce? Bildirim yapmıyorum o zaman sürekli takipte kalayım en iyisi.

link verilen keywordler sizin siteyle alakalı olmasa dahi alt sayfalarınızın yükselmesine katkı sağlamıştır
illa da bir siteden başka bir siteye link verilirken istenilen keywordlerden link verilmiyebilir.
örneğin: görmek için tıklayın, kaynak,url,link...vs gibi kelimeler...

çok kısa bir süre kaldıysa ve google tarafından görülmediyse bildirimde bulunmaya da gerek yoktur herhalde :)

KTB KTB xxxx Kullanıcı
  • Üyelik 25.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 133 / 331
  • Ticaret 249, (%100)
Anladım teşekkürler, bu konuda farklı tecrübeleri olan arkadaşlar da yardım ederse bilgi verirse çok sevinirim.
cwt

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al