NK1864 adlı üyeden alıntı

Yurt dışında adsense tıklama başına elde edilen gelir bizimkinden fazla. Blog sahiplerinin birçoğu da teknolojik altyapılarını yurt dışında ucuza sağlayabiliyor. Örneğin iyi kalitede video ve fotoğraf çeken bir fotoğraf makinası, daha ufak ebatlarda akıllı telefonlar, tabletler vs. Ürün lansmanlarına erişmeleri daha kolay.

Hatta bizde 5-6 büyük teknoloji sitesi aylar öncesinden yazışarak adını akredite ettirmek için uğraşırken, orada sıradan bir blogger bile gidip ürün lansmanı yapabiliyor. Hem de ilk andan itibaren. Ayrıca bazı teknoloji sitelerinde yine tanıtım için ürün tedariği istendiğinde, kimi zaman firmalar dönüş bile yapmıyor.

Biz teknoloji üreten ve pazarlayan bir ülke değiliz. Pazar dar. Adam burada yapılacak reklamdan çok büyük beklenti içinde değil. Çünkü zaten alacak olan kişi çıkacak ürünü çok önceden yine ana kaynağından takip ediyor.

Türkiye'de yurt dışında çıkan birçok teknolojik ürün piyasaya dahi girmiyor. Yüksek vergiler, gümrük, pasaport ücretlerinden alınan ödemelerin yüksek oluşu vs. biz belki en genç nüfusa sahip ülkelerden biriyiz ama coğrafi koşullar ve sanayinin gelişmemiş olması bizi rekabetin gerisine itiyor.

Ben bugün teknoloji blogger'ı olsam ve amerika'da, avrupa'nın herhangi bir ülkesinde yaşasam; alır elime makinamı, gider ürün lansmanını yerinde takip eder, fotoğraf ve video çeker, youtube kanalımdan da aynı anda içerik girerdim. Firma bunun için belki bana cüzi olarak reklam bile verirdi. Hem Adsense hem de Youtube gelirleri de buradakinden yüksek olduğu için masraflarımı karşıladığı sürece de iş olarak görerek bunu yapardım. Burada şirket kurmadıktan sonra, birkaç arkadaşın günlük çabasıyla teknoloji blogu kurulamıyor.

Bugün bir iphone telefona amerikalının verdiği paranın 3-4 katını veriyorsun. Arkadaşım Amerika'da yaşıyor. İnternet işleri yapıyor. Altında arabası var ve araç fiyatları çok ucuz. Benzin ucuz. Elinde Mac'i, I-Phone'u, DSLR makinası.. içerik üretip satıyor. Kazancı da gayet iyi olduğundan başka bir iş yapmıyor. Şimdi benim de yaşam sıkıntım olmasa, bu kadar elimde imkan olsa ben de giderim ürünün 15 değil 30 fotoğrafını çeker, gider yanıma 3-5 kişi alır ekip kurarım. Ürün inceler, oyun inceler, youtube'tan adam akıllı para kaldırırdım. Burada bir teknoloji üreticisine git, bloğumda ürününüzü inceleyeceğim de, adamların bir vizyonu olmadığından sana gülerler akıllarınca. Onlara göre senin sitene gelecek insan sayısı ayıracakları 10 dakikaya değmiyor.

bitirimci adlı üyeden alıntı

En cok wordpress te hissediyorum bunu yabanci kaynaklarda cok ince sorunlara bile değinilmiş ama bizde hep kopyala yapıştır olduğu icin hep ayni kaynaklar mesela wordpress beyaz sayfa sorunu yaz hep ayni makalelerin kelime ile oynanmis hali yeter da yeter. Birde bizlerde en buyuk sorun bedel ödemeden kazanc saglamak para hırsı adan iki makale eklemis gelmiş burda adsense onay vermiyor diyor kardeş icerigi zenginlestir diyoruz hemen bot olayina hilesine bakiyor

@NK1864 konuya vakit ayırıp yazma inceliği gösterdiğiniz için teşekkür ederim :). Maalesef yazdıklarınızda haklısınız. Keşke daha fazla imkanımız olsa ülke içerisinde ve gerçekten kaliteli projeleri piyasada görebilsek. Son yıllarda böyle projeler mevcut aslında. Tabii bunlar 3 yıldır pasif olan sistemler. Daha henüz yeni çıkıyor karşımıza güncel olarak.

@bitirimci maalesef sizde haklısınız. Copy paste ile dolduruyorlar etrafı. Bizim insanımız az emek verip çok kazanmanın peşinde :(.