bir tanesi pr4 diğeri pr6

Ek Olarak:

Heuristic adlı üyeden alıntı

Madem ben yanlış düşünüyorum O halde bu bu cevabınızı "yanlış düşünüyorsun google" diye google bloglarında yer alan sitemap ile ilgili olan makaleleler kısmınada iletmenizi rica eder cevabınız için teşekkür ederim. ;)



Site haritası, Google'a ve diğer arama motorlarına site içeriğinizin düzenlemesiyle ilgili bilgi vermek üzere sitenizin web sayfalarını listeleyebileceğiniz bir dosyadır. Googlebot gibi arama motoru web tarayıcıları, sitenizi daha akıllı bir şekilde taramak için bu dosyayı okur.

İdeal koşullarda sitenizin sayfaları doğru bir şekilde bağlandıysa web tarayıcılarımız genellikle sitenizin büyük çoğunluğunu keşfedebilir. Bu durumda bile site haritası, özellikle siteniz aşağıdaki ölçütlerden birine uyuyorsa sitenizin taramasını iyileştirebilecek yararlı bir araçtır:
Siteniz gerçekten çok büyükse. Sonuç olarak, Google web tarayıcılarının bazı yeni veya kısa süre önce güncellenmiş sayfaları taramayı atlaması muhtemeldir.
Sitenizde birbirinden ayrılmamış veya birbiriyle sıkı bağlantısı olmayan büyük bir içerik sayfaları arşivi varsa. Sitenizin sayfaları birbirlerine doğal bir şekilde başvuruda bulunmuyorsa Google'ın sayfalarınızın bazılarını atlamaması için bunları bir site haritasında listeleyebilirsiniz.
Siteniz yeniyse ve sitenize verilen harici bağlantı sayısı azsa. Googlebot ve diğer web tarayıcıları, bağlantıları izleyip bir sayfadan bir başkasına geçerek web'i tarar. Sonuç olarak Google, başka hiçbir site, sayfalarınıza bağlantı vermiyorsa sayfalarınızı keşfetmeyebilir.
Siteniz zengin medya içeriği kullanıyorsa Google Haberler'de gösteriliyorsa veya site haritalarıyla uyumlu diğer ek açıklamaları kullanıyorsa. Google, uygun durumlarda arama için site haritalarındaki diğer ek bilgileri dikkate alabilir.
http://support.google.com/webmasters/answer/156184?hl=tr

rica ederim