Şimdi konuyu bir toparlayalım. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 sayfaları tamamen para amaçlı alınmış tanıtım yazılarıdır. Bu içerik her ne kadar kopya olsa da, tanıtım yazısı olduğundan dolayı birebir kopyaları çokça bulunuyor. Ben Google gibi getir yaptığım halde, bu tanıtım yazılarına bir ay boyunca indeks aldırmayı başaramadım. Şimdi yeni almış ama aramalarda sonlarda çıkıyor. Hadi bu kolay, bunu geçtim.
Şimdi sırf senin için kopyaladığım bir yazıyı, siteye aynen ekledim. Fakat komiktir, kopyalanmamış bir içerik bulmakta zor yani. Bu yazıdan bir metni alıp, aratalım. (Ulan rastgele bir örnek alalım dedik. Adamın yazısını en az 15-20 site çalmış, pes) Neyse konumuz bu değil. Makaleyi Google gibi getir yaptım. Normalde kendi sitemde Google gibi getir yaptığım özgün makaleler 5 dakika bile sürmeden indeks alır, fakat gördüğünüz gibi indeksten eser yok. Bu son bağlantıya bir hafta bakın. İndeks geç alacak ama en sondan.
Yani kıssadan hisse; içerik kopyalamak hem ahlaken iyi değildir hemde artık Google ve diğer arama motorları bu sistemi aşmışlardır. Ben kazanırım diyenler var. Ben kazandıkları para helal mi diye sorarım. On misli çıkar yarın onlardan. Çöp olmuş bir siteden örnekler verdim. Daha önce kardeşimin sattığı bir site vardı. Alan sadece PR 1 olduğu için almıştı. Teknoloji haberleri sitesini tanıtım yazısı çöplüğü yapmışlar. Son bir aydır aldığı indekslere baktım, tamamı etiketler.
Konuyu siz açtığınız için, deneme ve yorumumun özetini siz çıkarabilirsiniz. Kolay gelsin.