Microsoft Vista başarısızlığından sonra yayınladığı Windows 7 ile altı ay içerisinde 100 milyon kopya satarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Daha sonra Microsoft’un Windows 8’i yayınlamasına rağmen Windows 7 kullanıcılar arasında beğenilerek kullanılmaya devam etti. Windows 7’nin hala dünyadaki tüm bilgisayarların yarısında kullanıldığı tahmin ediliyor. Windows 10’un da yayınlanmasına kısa bir süre kalmasından dolayı Microsoft Windows 7 desteğini tamamen kesti.

Windows 7’yi hala daha bilgisayarlarında kullananlar için üzücü bir haber geldi. Kullanıcılar bilgisayarlarını ve işletim sistemlerini yine kullanabilecekler fakat Microsoft tarafından herhangi bir şekilde ücretsiz destek verilmeyecek ve piyasaya yeni sürülen uygulamalarla uyumlu olmayacak. Microsoft’un bunu yapmasındaki temel amaç yeni sürümler olan Windows 8 ve 10’u kullanmaya teşvik etmek.

Artık Windows 7 kullanıcıları Microsoft’tan yardım veya destek talep ettiklerinde ücretsiz bir şekilde destek verilmeyecek. Yardım almak isteyen kullanıcıların bunun karşılığında belirli bir ücret ödemek zorunda kalacaklar. Şirket Windows 7 desteğini tamamen ise 2020 yılında kesecek. Microsoft bu süre içerisinde Windows 7’den vazgeçemeyen kullanıcılar için güvenlik amaçlı yamalar yayınlayacak.

Kaynak: Windows 7 desteği sona erdi!