Arkadaşlar Merhaba,
Mevcut hosting şirketimden (cpu aşımı v.s. sıkıntılardan dolayı) ayrılma kararı aldım ve cpu konusunda iddalı olan bir şirkete taşıdım siteyi.


Site taşıma sonrası şöyle bir hata mesajı aldım;
"Temayi kullanabilmek icin mcrypt_encrypt fonksiyonunun calismasi gerekmektedir. Sunucunuz ile goruserek bu fonksiyonun etkin hale gelmesini saglayiniz."

bu durumu hosting sağlayıcıma bildirdim gelen cevap;

temanızın mcrypt_encrypt yazılımı ile ilgili bu sorun lütfen wordpressinizin default temasını kulanarak eksik pluginizi kurarak tekrar temanızı aktif edin.

plugin falan denince önceki sunucumda bunlara gerek olmadığını ve araştırdığım kadarıyla PHP mcrypt kütüphanesini yüklemelerinin gerektiğini ilettim.

gelen ceyap;
PHP mcrypt sürümlerinde bir sürü sorunlar bulunmakta güvenlik açığı gibi durumlar bu yüzden sunucularım avrupa kalitesinde oldugundan dolayı ana klasörlere atmıyoruz ve müşterilerimizi bu tarz yazılımsal tehlikelerden uzak tutmaya çalışıyoruz. Fakat arka planda bunun farklı yapılandırmalarına izim vermekteyiz örnek wordpress özel pluginler ile PHP mcrypt yapılandırmasını aktif edebilecek veya işlemsiz kılabilecek pluginler mevcut onlarda sunucularımız tarafından engellenmemektedir kurup bu sorunu aşabilirsiniz.

Farklı bir default tema ve güvenlik açığı olmayan tema kullanırsanız sorunun temanızdan kaynaklı oldugunu görebilirsiniz.

Bizde size dilerseniz default wordpress teması ile kurulum yapıp gösterebiliriz.
Temanız ile ilgili ücüncü kişiler tarafından yazılımsal geliştirildiginden dolayı malesef destek veremiyoruz.


Tema lisanslı ve ücretli bir temadır. Host şirketinin yolundan gidersem temayı kullanmamam gerekiyor..

yorum ve çözüm önerilerinizi beklerim.