bilgive adlı üyeden alıntı

Tıp'da bahsettiğiniz duruma olabilirlik (İngilizce likelihood ratio) oranı adı verilir. Aynı şekilde bu oran sistemi gramer için de kullanılır. Google, bu kadar ayrıntıya girmez ancak cümlede benzeyen kelime oranı arttığı takdirde, daha fazla benzerinin bulunması ihtimali yükselir. Bu baz alınır. Bu matematiksel bir orandır. İnterneti yakın dönemden bu yana kullanıyoruz ve daha önce basılmış kitapların ancak %0,05'i (bildiğim kadarıyla, daha önce öyle okumuştum.) aktarılmıştır. (Elbette ABD'de Google sayesinde %15'lerde diye hatırlıyorum.) Yine daha önce çevirdiğim bir makaleden yanlış hatırlamıyorsam; eğer internet bu hız ile ilerlediği takdirde birbirine benzemeyen cümle yazma oranı önümüzdeki 10 ila 20 yıl içerisinde bitecek. Yani, insanlık gelişimine bu hızla devam ederse; muhtemelen 2040'larda çoğu makale birbirine benzer olacak.

Şunu okuyabilirsiniz. Size bir fikir verecektir. Bir makalenin doğal görünmesi için çeşitli fikirlerde bulunuyor. Ben mesela genellikle çeviri yapıyorum ve yazılarımın Türkçe'de bulunma olasılığı genelde çok az ki, zaten özgünlük testlerinde de pek çok yazım %100 özgün çıkıyor.


Önce "hmmmm". Sonra "haaa". Daha sonra "hayırlısı".Yani ustam o zaman napacağız ? Sitenin genel içeriğiyle alakalı mı değil mi bakmadan olabilediğince özgün yazacağız. Yani basit ürünü tanıtan bir site için ne adar farklı makale yazılır ki. 10 bilemedin 20. E sonra napcaz? Bu iş mumma üzeri muamma. Ben genel içerikle alakalı alakasız yazayım gitsin o zaman. Doğru olur mu?
(bu makalenin de çevirsini yapsaydın be ustam)