-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
3D Sanatçı
-
-
Ad Soyad
F** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhabalar. Konuya girmeden önce IHS ******* ile çalıştığımı ve PHP-B hosting paketini kullandığımı belirteyim.
Bugün sitemin veritabanlarını kontrol ettiğimde (hem ana sayfanın hem de forum sayfasının), her iki veritabanında da, test_rj adlı ikinci bir veritabanının açıldığını fark ettim. Hemen içine baktığımda romeojuliet.com.tr sitesi için bir WordPress veritabanı olduğunu fark ettim. Lorem ipsum metinleri vb. vardı.
Bu siteyle ilgili hiçbir bilgim, alakam yok. Birisi panel hesabımı ele geçirmiş olabilir mi? Ya da daha önce buna benzer sorunlar yaşayan oldu mu, başka bir sebebi mi vardır?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Network & Linux/UNIX
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
89, (%100)
Öncelikle hosting firmana sorman gerek. Hata sonucu düşme ihtimali yok gibi. ) ya birisi açmış yada hosting firmanın hatalarıdır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Eğer veritabanı sunucunuz localhosttan farklı bir sunucuda ise paneli ele geçirme ihtimalini düşünebilirsiniz ancak Db sunucunuz localhost ise veritanını oluşturan kişinin site dosyalarının aynı sunucuda olması gerekir eper veritananı sunucunuz örnek olarak belirli bir ip adresi ile oluşuyorsa panelinize erişilmiş olabilir
Fizello - Inspired by Colors
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
3D Sanatçı
-
-
Ad Soyad
F** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
İlgili sitenin veritabanlarını temizledim, o sitede yeniden WordPress kurulumu yapılınca yine benim veritabanlarıma giriş yapılıyor.
Veritabanlarımın şifresini değiştirdim sonuç aynı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Hosting firmanız ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim karşılaşılan sorun kullanıcı değil sunucu taraflı şifrelerini değiştirdiğiniz halde hala veritabanı ikr bağlantı kurulabiliyorsa sunucuda sorun var demektir iyi çalışmalar dilerim.
Fizello - Inspired by Colors
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam, düşük bir ihtimal hosting firmasının hatası yada uyanığın birisi kendi sitesinde beleş veritabanı kullanmak istemiş. Veri tabanınıza nasıl ulaşabilmiş fikrim yok bu konuyu ayrıca hosting firmanı ile görüşün çünkü bir başkası erişmiş ise büyük bir açık var demektir. Bu açığı yaratan sizin sitenizde olabilir yada sağlayıcınızdaki bir açıkda olabilir.
Bunun yanı sıra veri tabanı adınızı, veri tabanı k.adınızı ve veri tabanı şifrenizi değiştirdiğinizde belirmiş olduğunuz adresteki site kurulmaya çalışsa bile k.adı ve şifresi doğru olmadığı için hata ile karşılaşacak ve hiç bir şekilde veri tabanınıza ulaşamayacak. Fakat dediğim gibi eğer bir başkası sizin veri tabanınıza erişmiş ise bu bir güvenlik açığıdır ve bunu sağlayıcınıza bildirip konu hakkında açıklama isteyin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
3D Sanatçı
-
-
Ad Soyad
F** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Teşekkürler arkadaşlar.
Normalde yarım saat içinde destek mesajlarıma yanıt veriyorlardı ancak 2 saat önce gönderdiğim mesaja halâ bir yanıt gelmiş değil.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Dış Ticaret Uzmanı ve Mühendis
-
-
Ad Soyad
M** A**
-