Merhaba Tural hocam, açıkcası konuya mesaj yazılmasaydı sana danışacaktım, sunucuya gerek olmadan orta ölçekte bir reseller paketi işimi görmekte, bu engellemenin sebebi nedir ? Kullandıkları saçma güvenlik duvarı adındaki yazılım mı ? Keza sitenin robots.txt dosyasında elzem bir satır yok aynı şekilde hiçbir şekilde botları engelleyecek bir çalışmada yok. Sence sebebi ne olabilir ?
Olmadı sunucu alıp bırakacağım artık, dijital ocean kullanıyordunuz galiba aynı şekilde tavsiyelerde de o yer alıyordu.
Olmadı sunucu alıp bırakacağım artık, dijital ocean kullanıyordunuz galiba aynı şekilde tavsiyelerde de o yer alıyordu.
Her zaman yazabilirsiniz. Sorun bir sıra faktörlerde olabilir. Firmanın profesyönel olammasında, çalışan elemanların hatalarında, veya kullandıkları dengesiz yazılım veya fiziksel güvenlik duvarlarında. Reseller paketi yetiyorsa fazla bir şeye gerek yok. Sadece olarak normal bir firmaya geçmenizi öneririm.
Aslında pek bir firmayla çalışmıyorum. Müşterinin sitesine, bütçesine ve isteğine uygun olarak firma belirliyorum. Ama dediğim gibi siteniz çok ise ve tüm kontrolun sizde olmasını istiyorsanız elbbette sağlam bir sunucu ve yapılandırma tercih edilmelidir. Çalıştığınız ve bu sorunları yaratan firmayı öğrenebilirmiyim? Son günlerde bir kaç arkadaşda da böyle sorunlar vardı. Google botları siteye erişmiyordu. Ama firma sorun bizde değil diyorlardı.