Merhaba arkadaşlar bugün size benimde içinde olduğum durumdan nasıl kurtulduğumu açıklayacağım.Bildiğiniz üzre bende bir öğrenciyim.Ve okula otobüs (131B akar ) ile gidip geliyorum.Ve haftada 10 lira yüklüyorum bana 1 hafta yetiyor :D Ve geçen gün Pazartesi ; akbile para yükleyecektim bayiye girdim yükledim aldığım fişe baktığımda üstünde böyle bir yazı vardı

Sonra bayideki adama sordum dediki internetten yapacaksın felandı filandı.Bende girdim iett.gov.tr ‘ye yaptım vize işlemimi 3 gün sonra mail’ime mesaj atmışlar onaylandı diye
Ve bu onaylatma olayınıda sizlere güzelce resimliyip anlatacağım . Haydi bismillah

• İlk Önce www.iett.gov.tr adresine giriş yapıp soldaki menüden seyahat kartlarına tıklıyoruz ;

• Sonrasında açılan sayfada böyle bir uyarı gelecektir bendede geldi korkmayın

• Bu uyarıyı hiç takmayın kapatma tuşuna basıp aşağıdakini uygulayın

• Açılan sayfada solda bir menü göreceksiniz oradan Vize işlemlerine tıklayın.

• Vize işlemlerine tıkladıktan sonra karşınıza şöyle bir şey daha gelecek ;

• Buradan öğrenci kartını seçiyoruz ( eğer öğrenci iseniz tabiki )

• Sağ üst tarafta beliren başvuru formuna tıklayın.Ve bu formu doldurun.Doldurduktan sonra telefonunuza ya da mail adresinize iett den Onaylandı başlıklı mail gelecektir.Ve yeni akbil yüklemenizde hesabınızdan 5 tl düşecektir.Örneğin 10 tl yüklediğinizde hesabınızda 5 tl olacak bu kadar.

• Örn olarak başvuru formu ;

Bir Teşekkürü Çok Görmeyin :)

Kaynak