SEO demek zaten yukarıda yazılanların hepsini kapsıyor. SEO ama nasıl SEO? Öncelikle herkesin yaptığı şeyleri yapmakla başlamalı, SEF URL sistemi, doğru anahtar kelimeler, doğru içerik başlıkları, doğru etiketler, doğru bir site ve sayfa açıklaması... Bundan sonra sosyal medya vb yerlerde imleme yapmak lazım. Mesela Youtube, Dailymotion, Vimeo gibi video sitelerinde, Pinterest, Linkedin, Facebook, Twitter gibi sosyal medya sitelerinde, blogger ve tumblr gibi bloglarda hesap açıp buralara sitenizin konusuyla ilgili içerikler ekleyerek sitenizin linkini eklemek, google, bing ve yandex arama motorlarının webmaster yönetim kısımlarına kaydolmak, dizin sitelerine kaydolmak...
Bunlar her SEO çalışmasının olmazsa olmazı olan çalışmalar. (paralı link ve tanıtım yazısı almaktan kaçındığını yazdığın için o konuya değinmiyorum).
Tüm bunların dışında bazı ince detaylar vardır ki, işte onları herkes bilmez. Bir tane sırrımı burada tüm webmaster arkadaşlarla paylaşayım; google trends uygulaması var, orda hergünün en çok aranan kelimeleri sıralanıyor. Eğer ekleyeceğiniz içeriklerde bu kelimeleri de kullanırsanız arama motorlarının sitenize daha fazla ziyaretçi yönlendirmesini sağlamış olursunuz.
Örneğin; bir mizah ve eğlence sitesi iseniz, fötr şapka ile ilgili bir komik içerik ekleyip başlığı, anahtar kelimeleri, açıklamaları da buna uygun olarak yayınlarsanız arama motorlarından ziyaretçi çekmeniz mümkün.(Fötr şapka dünün en çok aranan kelimelerinden biri) Kısacası, insanların en çok aradığı kelimeleri anahtar kelimeler olarak belirleyip, onlara yönelik içerikler ekleyin... Yani dünya kupasının oynandığı bir dönemde dünya kupası değil de olimpiyat ile ilgili içerikler eklerseniz ofsayta düşmüş olursunuz. Gol atmak istiyorsanız dünya kupası günlerinde o konuları içeren içerikler yayınlamalısınız.