Şu anda devam eden Microsoft etkiniğinden çeşitli bilgiler gelmeye devam ediyor. Bu yazımızda, sürpriz bir şekilde Windows 9 yerine
Windows 10 adını alan yeni işletim sistemi ile ilgili bilgileri derledik.
Bilindiği gibi daha önceden yapılan duyuru ile Windows 10 lanse edilmişti. Ancak detaylar bugün yapılan etkinlik ile aralanıyor. Bunlardan ilki ve belki de bizi en çok ilgilendiren ve hoşnut edeni, Windows 10 işletim sisteminin, yayınlanmasından itibaren bir yıl boyunca orjinal Windows RT, Windeows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarına ücretsiz olarak dağıtılacak olmasıdır. Daha sonraki süreçte bir ücret geleceği kesin olmasına karşın, ön görümüze göre fiyatın makul seviyelerde kalacağı görülüyor.
Cortana bilgisayara geliyor
Windows 10 ile gelen yeniliklerden bit tanesi de Cortana tarafında yaşanıyor. Windows 10 ile birlikte Cortana bilgisayarlarımızda kullanılabilecek.
Peki nedir bu Cortana
Cortana, Windows platformunda kullanıma sürülen bir sanal asistandır. Şu ana kadar Türkçe desteği olmadığı için çok kullanılamasa da, gelecek destekle beraber işlemlerimizi hızlıca gerçekleştirme imkanını bize sunacak. Apple platformlarındaki Siri karşılığı olduğunu söyleyebiliriz.
Güle güle İnternet Explorer Hoşgeldin Spartan
Windows 10 ile beraber en köklü değişiklik internet tarayıcı yönünde olacak. Yıllardır inatla bize İnternet Explorer’ı kullandırmaya çalışan Microsoft, sonunda bu konuda pes ederek isim değişikliğine gidiyor. Artık ilk açılışta bizi Spartan karşılayacak.
Tüm platformlarda tek işletim sistemi
Microsoft‘un yıllardır pazarlamasını yapıp, bir türlü gerçekleşmeyen konu, Windows 10 ile sonuçlanacak gibi duruyor. Çekirdek yapısında yapılan güncelleme sayasinde artık PC,tablet ve telefo kullanıcıları aynı işletim sistemini kullanıcak. Bundan bize ne dediğinizi duyar gibiyiz. Ancak bu sayede yazılım gelştiriciler tüm platformlar için tek uygulama geliştirecek ve bu sayede şu anda Windows Phone aleminde yer alan uygulama kıtlığı ortadan kalakabilecek.
Yeni mesajlaşma sistemi
Yeni sürümle birlikte iMessage benzeri bir mesajlaşma programı da gelecek. Bu sayede tim Windows’lu cihazlar arasında mesajlaşma imkanı gelmiş olacak.
Başlat menüsü geliyor
Windows 8 ve 8.1 işletim sistemlerinde başlat menüsünü kaldırmayı deneyen ve kullanıcılardan oldukça büyük tepkiler alan Microsoft, Windows 10 ile bu inadını kırıp başlat menüsünü getiriyor.
XBOX One oyunları bilgisayara aktarılacak
Oyun tarafında Sony’nin arkasında kalmaya başlayan Microsoft, XBOX One oyunlarını PC üzerine aktarma seçeneği ile oyunculara göz kırpm peşinde. Detaylar tam olarak aktarılmasa da görüntünün aktarılacağı düşünülüyor.
Etkinlikten gelen haberlerin derlemesi şimdilik bu kadar. Etkinlik boyunca gelen haberleri hızlıca girmeye devam edeceğiz.
Kaynak :
Windows 10 İlk Yıl Ücretsiz Olacak