brown adlı üyeden alıntı

Yazılım mühendisleri yazılım ağırlıklı eğitime başlamalarına rağmen programın amacı tam olarak bu değil. Mezun olan yazılım mühendislerinin büyük bir çoğunluğu satış yöneticisi, müdür hatta CEO pozisyonlarında görmeniz muhtemel. Yazılım ile ilgilenen aşırı az. Yazılım Mühendisliği Endüstri Mühendisliği gibi bir bölüm. Elektrik-elektronik ya da Bilgisayar okumanız sizi için daha hayırlı olacaktır. Ki sanırım Meslek Lisesi'ndesiniz, meslek lisesi tercih eden öğrenciler lisans programlarına devam etmemeliler (bu benim görüşüm çünkü bu iş dünyada böyle ve meslek liselerinin amacı kalifiye eleman yetiştirmek).

hocam benim yazılıma ayrı bi ilgim var ben bunu 7-8. sınıftan beri büyüklerimden dolayı istiyodum yoksa anadolu lisesine giderdim sırf bu bölüm için gittim Ve meslek lisesi değil Teknik liseyim onun büyük bi farkı var okuyanlar bilir.

KaanGundovan adlı üyeden alıntı

Ben bu işe liseden önce 8. sınıfın sonunda başlamıştım. Bu sayede bende senin gibi Bilgisayar bölümünde okudum. Şimdi bir vakıf üniversitesinde burslu olarak bilgisayar programcılığı bölümünde okuyorum. @Fırtına1453 = senin yorumunu şöyle düzeltmek isterim; derslerini ve sınavlarını kısacası çalışmalarını aksatmadan bu işleri yapman lazım. Her şeyini koyarsan gerçekten ortada kalırsın.

Hayatımda hiç Android programı yazmadım ama bende bu işlere sadece öğrenmek için girmeyi düşünüyorum. Biraz araştırma yapmıştım ve edindiğim bilgiler şöyle :

-Google Play, App Store'a göre daha fazla çöp uygulamaya sahip.
-Google Play'de App Store'dan daha fazla uygulama var.
-Bu işte başarılı olursan iyi para var.
-Bu işte başarılı olmak hiçte kolay değil.(Üstteki madde sevindirmişti halbuki)
-İnternette araştırma yapıp videolu dersler izleyerek bu işe başlayabilirsin.
-İnternetten ucuza bu konu hakkında kitaplar satın alabilirsin.(Bkz : Kitap Yurdu)
-Kitaplar senin işine çok yarayacak.

Şöyle yapılır, böyle yapılır diyemedim ama bildiklerimi yazmak istedim. Hayat sınavında (YGS&LYS) başarılar, inşallah istediğin üniversitede istediğin bölümü kazanabilir, istediğin hayallerini başarıyla gerçekleştirebilirsin.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim hocam sağolun sizede başarılar