Turgay Can adlı üyeden alıntı

çözüm var çözüm var :) toplu mail gönderme işlemini adam akıllı yapmak için kullanılan best practice (en iyi çözüm) aslında şöyledir.

Elinizde farklı ip havuzlarına sahip 4-5 adet sunucu olmalı, bu sunucular üzerinde ActiveMQ, IRONMQ, RabbitMQ gibi queuing (kuyruklama) serverlar olmalı.. Bu serverlar mail atma işini kuyruklara sokup, belirli aralıklarla paralel olarak çalıştırıp, gönderme işini yapacaklar.

4-5 sunucunun önüne 1 adet sunucu koyulmalı ve bu sunucu üzerinde load balancer ve dağıtım işini yapacak bir apache server kurulmalı..

Siz uygulamanız üzerinden yukarıdaki sql gibi veritabanından mailleri çekip, mail içeriğini doldurup, apache sunucuya göndereceksiniz. apache sunucu gelen istekleri load balancer ile arkada çalışan queue sunucularına dağıtarak yönlendirecek, onlarda kuyruğa sokup mailleri gönderecek :)

Toplu mail ve sms işini yapan şirketlerdeki sistem mimarisi budur. Bu işinde en iyi çözümü budur.

Genel bir bilgi olsun diye paylaştım ;)

ben vazgeçtim ne gerek var insanlara mail atmaya :D :D ben hotmailden topluca koyup mail atacaktım. zaten cpanelden maili kullanmıyorum :D benimki basit iş diye bir tek mailler olsaydı liste haline daha kolay olcaktı diye şey yapmıştımda vazgeçtim :D çok saolun