Turgay Can adlı üyeden alıntı

Yazılım Mühendisliği programının içeriğine baktınız mı birde işletme nin ? Aynı olmadığını görebilirsin ben işletmede numerik analiz, veri yapıları gibi şeyler görmüyorum :)

Proje yönetimini üstlenmek çok afaki bir deyim. Projelerin bir teknik lideri birde insan yöneten lideri vardır aralarında fark şudur. Teknik lider sadece teknik açıdan projede çalışan mühendislere destek olur ve yazılımın alt yapısını oluşturur ve teknik iş dağılımını yapar.. Projenin insan yöneten kısmına ise yönetici denir işte projenin asıl sahibi o dur aslında.. Çünkü teknik liderden projenin ne durumda olduğunu, zaman yönetimini, insan yönetimini ve müdüre raporu veren kişi bu mübarek insandır :)

Bir arkadaş sınava çalışmak demiş ve Türkiye gerçeği demiş.. Oldukça realistik bir yaklaşım ve doğru tespit.. Matematik bilmeden programcı olunmaz gençler, olanlar ise database'e sorgu atıp, veri çektiklerinde kendilerini programcı sanarlar.. Onlardan ise çok var ;)

Sizin kadar bilgim tabiki yok ama "akrabalarım" içinde bilgilsayar, iktisat ve işletme okumuş kişiler var. İyi üniversitelerden mezun olmuş ve kariyerlerinde başarılı insanlar. Bildiğimiz şeyleri onlardan edindim. Yazılım mühendisinin yöneticliğinden bahsettiğim şey tabiki işletme değildi. Teknik anlamda "işletme". Pek açıklayıcı olamadım ama bahsettiğim şeyi anlatabildiğimi düşünüyorum. Söylediğinize (matematik olayı) de sonuna kadar katılıyorum. Az önce karnemi aldım ve zor bir okulda gayet iyi bir matematik ortalaması aldım :) Hatta bu yüzden şu an mutluyum :D