lostyazilim
tr.link

Trustrank Değeri Önemli mi?

29 Mesajlar 3.795 Okunma
lstbozum
tr.link

brown brown WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)

Mersinfirma adlı üyeden alıntı

eskiden dmoz olmazsa olmaz derlerdi şimdi olsada olur olmasada diyolar :) aslında bunu dile getirmek istemiştim eskiden news kayıt olayı yoktu şimdi news olayı ön planda, zaman içinde oluşan değişimleri dile getirmek istedim.:)

Hocam tabiki değişimler olacak. Önemli olan değişimlere ayak uydurmak. Boşverin diyemeyiz.

wmaraci
reklam

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)

cwt adlı üyeden alıntı

Spam'a karşı mücadele edilmesi açısından farklı önlemler alınıyor ve sistemler geliştiriliyor.
İnsan faktörü bir yer kadar, dmoz ve wikipedia moderatörlerinin link satması faktörünü göz önünde bulundurmadıklarını kimse söyleyemez.
uymak zorunda olduğumuz için belirlenen kurallara uyuyoruz sevdiğimizden değil :)

DMOZ için sürekli bir genelleme yapılıyordu ama Vikipedi'yi ilk defa sizden duyuyorum. Bu söylenenleri okudukça, genelleme yapılmasının ne kadar kötü bir şey olduğunu anlıyorum. Ayrıca Vikipedi'de moderatör yoktur. Türkçe Vikipedi'de bürokrat, hizmetli, devriye, beyaz liste, teknisyen şeklinde yetki kategorileri mevcuttur. Bugüne kadar DMOZ editörlerinin tamamını aynı kefede görenler ile uğraşıyorduk. Demek ki artık, Vikipedi'de özgür bilgi için çalışanların da aynı kefede olmadığını anlatmaya çalışacağız. Çok, üzülüyorum çok. Her alanın şikayet mekanizması olduğu halde özgür platformlar hakkında bu türde konuşmalar acayip, canımı sıkıyor. Buyrun mesela geçtiğimiz günlerde şaklabanın birisi kolayca maddenin sesli okumasını ekleyince, haber olmuş. Haberi okuyanlar, Vikipedi'yi sadece bir kaç kişinin düzenlediği bir yer sanırlar. DMOZ'u kötüleyenler neden editör olmak için müracaat etmezler ve neden insanlar araştırmadıkları veya bilmedikleri alanlara çamur atarlar. İnanın anlamıyorum. Yazık, o kafalara.

TrustRank konusuna gelecek olursak, aslında PageRank gibi Google'ın 2009 yılında sadece 200, günümüzde ise 300'ün üzerindeki algoritmalarından birisidir demek daha doğru olur. Fakat PageRank ve Trustrank değerleri Web sitesi yöneticileri tarafından tahmin edilebilen değerler olduğundan dolayı bu kadar göz önündedir. Aslında diğer algoritmalardan da tek farkı budur.

Durgun sular derin akar.

cwt cwt Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek ...
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 1469
  • Beğeniler 384 / 373
  • Ticaret 20, (%100)

bilgive adlı üyeden alıntı

DMOZ için sürekli bir genelleme yapılıyordu ama Vikipedi'yi ilk defa sizden duyuyorum. Bu söylenenleri okudukça, genelleme yapılmasının ne kadar kötü bir şey olduğunu anlıyorum. Ayrıca Vikipedi'de moderatör yoktur. Türkçe Vikipedi'de bürokrat, hizmetli, devriye, beyaz liste, teknisyen şeklinde yetki kategorileri mevcuttur. Bugüne kadar DMOZ editörlerinin tamamını aynı kefede görenler ile uğraşıyorduk. Demek ki artık, Vikipedi'de özgür bilgi için çalışanların da aynı kefede olmadığını anlatmaya çalışacağız. Çok, üzülüyorum çok. Her alanın şikayet mekanizması olduğu halde özgür platformlar hakkında bu türde konuşmalar acayip, canımı sıkıyor. Buyrun mesela geçtiğimiz günlerde şaklabanın birisi kolayca maddenin sesli okumasını ekleyince, haber olmuş. Haberi okuyanlar, Vikipedi'yi sadece bir kaç kişinin düzenlediği bir yer sanırlar. DMOZ'u kötüleyenler neden editör olmak için müracaat etmezler ve neden insanlar araştırmadıkları veya bilmedikleri alanlara çamur atarlar. İnanın anlamıyorum.

TrustRank konusuna gelecek olursak, aslında PageRank gibi Google'ın 2009 yılında sadece 200, günümüzde ise 300'ün üzerindeki algoritmalarından birisidir demek daha doğru olur. Fakat PageRank ve Trustrank değerleri Web sitesi yöneticileri tarafından tahmin edilebilen değerler olduğundan dolayı bu kadar göz önündedir. Aslında diğer algoritmalardan da tek farkı budur.

dmoz veya wikipedia'dan link satılıyor tarzında bir şey yazmadım.
yazdığım
"İnsan faktörü bir yer kadar, dmoz ve wikipedia moderatörlerinin link satması faktörünü göz önünde bulundurmadıklarını kimse söyleyemez."
daha anlaşılır bir şekilde anlatacak olursam
Polis teşkilatı içerisindeki oluşabilecek çeteleşmelere karşı devletin çeşitli güvenlik önlemleri alması gibi düşünün
Ayrıca TrustTrank'ın patenti Yahoo'nun elinde değil miydi?

KomikBrokoli KomikBrokoli Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 491
  • Beğeniler 37 / 38
  • Ticaret 9, (%89)

cwt adlı üyeden alıntı

dmoz veya wikipedia'dan link satılıyor tarzında bir şey yazmadım.
yazdığım
"İnsan faktörü bir yer kadar, dmoz ve wikipedia moderatörlerinin link satması faktörünü göz önünde bulundurmadıklarını kimse söyleyemez."
daha anlaşılır bir şekilde anlatacak olursam
Polis teşkilatı içerisindeki oluşabilecek çeteleşmelere karşı devletin çeşitli güvenlik önlemleri alması gibi düşünün
Ayrıca TrustTrank'ın patenti Yahoo'nun elinde değil miydi?
doğrudur yahoonun elinde
cwt

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

nettebugun nettebugun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Doktora öğrencisi.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)
Yalnız geçenlerde bu forumda bir arkadaş uyarmıştı. Blogspot olanlar için Trustrank çıkmıyormuş, çıkan değer blogspot.com'a ait değerler... (Siteni bildiğimden uyarmak istedim.)

HoRoZz HoRoZz www.horozz.net Kullanıcı
  • Üyelik 12.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 689
  • Beğeniler 57 / 190
  • Ticaret 0, (%0)
trustrank google`ın yeni bir değerlendirmesi olup Pagerank`tan daha önemlidir.. Zira daha detaylı bir yapıya sahiptir.. Aynı Pageranka sahip iki site arasında trustrank değerleri farkını oluşturacak kadar değerlidir..

www.horozz.net - www.mekan.me - www.icsel.net

cwt cwt Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek ...
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 1469
  • Beğeniler 384 / 373
  • Ticaret 20, (%100)

HoRoZz adlı üyeden alıntı

trustrank google`ın yeni bir değerlendirmesi olup Pagerank`tan daha önemlidir.. Zira daha detaylı bir yapıya sahiptir.. Aynı Pageranka sahip iki site arasında trustrank değerleri farkını oluşturacak kadar değerlidir..

merakımdan soruyorum
üstteki mesajları okudunuz mu?
google'ın ve yeni bir değerlendirme olduğunu nerden biliyorsunuz?

tipsychannel tipsychannel internet radyosu Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek internet işleriyle uğraşan bir yat kaptanı.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad U** Ç**
  • Mesajlar 481
  • Beğeniler 160 / 69
  • Ticaret 8, (%88)
Trustrank'ını yüksek tut, dmoz'a kaydol, pr'ni yükseltmeye çalış (ki artık bu mümkün değil sanırım), sosyal medya profillerini güçlendir. Atladığım bir şey kaldı mı popüler bir site sahibi olmak için?

izmir şehir rehberi.

www.izmiralsancak.com

KomikBrokoli KomikBrokoli Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 491
  • Beğeniler 37 / 38
  • Ticaret 9, (%89)

tipsychannel adlı üyeden alıntı

Trustrank'ını yüksek tut, dmoz'a kaydol, pr'ni yükseltmeye çalış (ki artık bu mümkün değil sanırım), sosyal medya profillerini güçlendir. Atladığım bir şey kaldı mı popüler bir site sahibi olmak için?
prsi yuksek bir domain alirim :D link cikisi yaparim falan veya siteme kullanirim :)

Ek Olarak:

nettebugun adlı üyeden alıntı

Yalnız geçenlerde bu forumda bir arkadaş uyarmıştı. Blogspot olanlar için Trustrank çıkmıyormuş, çıkan değer blogspot.com'a ait değerler... (Siteni bildiğimden uyarmak istedim.)

Denedimde bende yuksek cikti 6 cikti

tipsychannel tipsychannel internet radyosu Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek internet işleriyle uğraşan bir yat kaptanı.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad U** Ç**
  • Mesajlar 481
  • Beğeniler 160 / 69
  • Ticaret 8, (%88)

KomikBrokoli adlı üyeden alıntı

prsi yuksek bir domain alirim :D link cikisi yaparim falan veya siteme kullanirim :)

Ek Olarak:
Denedimde bende yuksek cikti 6 cikti

o değilde bu konuda konuşurken sitem dmoz'a kaydolmuş fsdgdf

http://www.iyinet.com/site-analiz/url/tarifdeposu.com

izmir şehir rehberi.

www.izmiralsancak.com
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al