cwt adlı üyeden alıntı
Spam'a karşı mücadele edilmesi açısından farklı önlemler alınıyor ve sistemler geliştiriliyor.
İnsan faktörü bir yer kadar, dmoz ve wikipedia moderatörlerinin link satması faktörünü göz önünde bulundurmadıklarını kimse söyleyemez.
uymak zorunda olduğumuz için belirlenen kurallara uyuyoruz sevdiğimizden değil :)
DMOZ için sürekli bir genelleme yapılıyordu ama Vikipedi'yi ilk defa sizden duyuyorum. Bu söylenenleri okudukça,
genelleme yapılmasının ne kadar kötü bir şey olduğunu anlıyorum. Ayrıca Vikipedi'de moderatör yoktur. Türkçe Vikipedi'de bürokrat, hizmetli, devriye, beyaz liste, teknisyen şeklinde yetki kategorileri mevcuttur. Bugüne kadar DMOZ editörlerinin tamamını aynı kefede görenler ile uğraşıyorduk. Demek ki artık, Vikipedi'de özgür bilgi için çalışanların da aynı kefede olmadığını anlatmaya çalışacağız.
Çok, üzülüyorum çok. Her alanın şikayet mekanizması olduğu halde özgür platformlar hakkında bu türde konuşmalar acayip, canımı sıkıyor. Buyrun mesela geçtiğimiz günlerde şaklabanın birisi kolayca maddenin sesli okumasını ekleyince,
haber olmuş. Haberi okuyanlar, Vikipedi'yi sadece bir kaç kişinin düzenlediği bir yer sanırlar. DMOZ'u kötüleyenler neden editör olmak için müracaat etmezler ve neden insanlar araştırmadıkları veya bilmedikleri alanlara çamur atarlar. İnanın anlamıyorum. Yazık, o kafalara.
TrustRank konusuna gelecek olursak, aslında PageRank gibi Google'ın 2009 yılında sadece 200, günümüzde ise 300'ün üzerindeki algoritmalarından birisidir demek daha doğru olur. Fakat PageRank ve Trustrank değerleri Web sitesi yöneticileri tarafından tahmin edilebilen değerler olduğundan dolayı bu kadar göz önündedir. Aslında diğer algoritmalardan da tek farkı budur.