Merhaba herkese,
Popunder reklam firmaları genellikle istenmeyen reklam veya çok sık tekrarlanan pencere açılmalarıyla rahatsız edici olabiliyor. Malezya merkezli PopMyAds ise, yayıncıya daha fazla hak tanıyor. Eylül ayından bu yana kimi zaman kullandığım PopMyAds'ten ödeme alınca bugüne dek 1-2 kez bahsedilmiş olan bu siteden bahsetmek istedim.

Öncelikle üye olmak isteyenler buraya tıklayarak siteye gidebilir. (Refsiz link ise burada.)

Şu görsel üstünden gidelim:



Sol sütundaki bölgede yer alan Advertiser (Reklam veren) kullanacağınız bir şey değil, eğer sadece reklam yayınlamayı düşünüyorsanız.

Alttan ikinci seçenek olan $Billing (Faturalandırma) umarım sıkça kullanacağınız yer olur. Onu tıkladığınızda ekli olan görsel benzeri görünüme ulaşacaksınız. 1 numaralı belirtilen yerde (Withdraw), ödeme talebinde bulunabilirsiniz. En az ödeme eşiği 5$. PayPal veya Payza ile ödemenizi alabilirsiniz. Belirttiği gibi 1-7 iş günü içinde ödeme alınabilir. (Ben 4ncü günde aldım)



Publisher (Yayıncı) altında bulunan 3 numaralı sekme (New Website), yeni site eklemenizi sağlayan yer. Sırasıyla:
- Site Adı , - Site URL , - Kategori (İngilizce sözlükten yararlanabilir veya özel mesajla sorabilirsiniz) , - Anahtar Kelime (Virgülle ayrılmış en çok 5 tane) yazılıyor. Ardından, erişkinlere yönelik reklam istenip istenmediği belirleniyor. (İstenmiyorsa, No)

4 numaralı sekme (Statistics), tarihler ve site belirteciyle görmenizi sağlıyor. Ya tek site ya da tüm siteleri seçebilirsiniz. (Örneğin üç site ekliyse, yalnız ikisine bakamazsınız) Ardından da hangi ülkeden ne kadar ziyaretçi geldiğini ve onların değerlerini görebilirsiniz.

2 numaralı sekme (Code Generator) reklam kodunu alacağınız yerdir. Sitenizi seçip ardından şu soruya yanıt vermelisiniz:
Unique visitors (24 hours) veya Raw traffic

Şahsen Unique visitors daha ziyaretçi uyumlu diye düşünüyorum; çünkü her ziyaretçi, günde 1 kez reklama maruz kalır. Öte yandan, diğer seçenek çok daha fazla kazanmanızı sağlayacaktır. Ben ilkini tercih ediyorum, sitedeki açıklamaya göre arada 5 kat fark oluyormuş. Yani ikinciyi tercih etseydim, düz orantıyla 5$ yerine 25$ edinecektim.

5 numaralı sekme ise (Referrals) size ek gelir sağlayabilecek bir yer. Orada linkiniz var. Onu alıp blogunuzda, sitenizde, forumlarda bahsedebilir veya arkadaşlarınızı/tanıdıklarınızı o linkle yayıncı olmaya çağırabilirsiniz. Referansla üye olup kazananların %10'u size veriliyor. (Ben de 5 referans var, ama kazanç henüz 0.00$. Sanırım ödeme talep ettiklerinde bir şeyler değişecek.)

Herkesin muhakkak merak ettiği şey, ülke ve oranlardır galiba. Onu da belirtelim: Değişken... Gün ve gün oranlar değişiyor; ama ilk günden bugüne dek ülkeler bazındaki ortalama (benim hesapta) şöyle:
Malezya , $2.04
Avustralya , $1.13
Kanada , $1.04
İtalya , $1.03
Birleşik Arap Emirlikleri , $1.02
İngiltere , $1.01
ABD , $1.00
Finlandiya , $0.98
Fransa , $0.97
Belçika , $0.94
Avusturya , $0.92
Almanya , $0.87
İspanya , $0.73
Hollanda , $0.72
İran , $0.60
Türkiye , $0.47
Kazakistan , $0.45
Azerbaycan , $0.44
Çin , $0.44
Hindistan , $0.43
Slovenya , $0.38
Kıbrıs , $0.36
Şili , $0.18
Bosna Hersek , $0.15

Eğer sitenizden gelir elde etmek istiyor ve günde 1 kez açılan pencerelerle okuyucunuzu da rahatsız etmek istemiyorsanız referansım olarak hesap açabilirsiniz: PopMyAds veya refsiz.

Bol kazançlar, iyi forumlar...