olesore adlı üyeden alıntı

Bahsedilen Türkçe Hareketi nasıl hoşunuza gitti anlamadım. Çoğumuz günlük 150-200 kelime konuşuyoruz bunu değiştirmedikten sonra harf değişse ne olur. Kaçımız Facebook ya da diğer mesajlaşma uygulamarında Türkçeyi düzgün kullanıyoruz. Kaçımız dil bilgisi biliyoruz. Bu haberi tamamen göz boyama olarak düşünüyorum. Televizyonda dahi ister spor programı olsun ister başka bir program herkesin ağzında yabancı kökenli kelimeler var. Yabancı konuşunca elit olunuyor ya zaten bizde davarız hani... Bana Türk ve Türkçe demeyin oturur ağlarım.

Bu arada yazdıklarıma atıp tutmadan önce şunları bilmenizde fayda var. Türk oğlu Türküm. Photoshop CS1 dahil birçok programın ve web sitesinin Türkçeleştirme Ekibinde yer aldım. Halen Twitter, Mozilla gibi site ve uygulamaların Türkçe çevirilerini yapıyorum. Wikipedia ve bazı dizinlerde editörlük yapıyorum. Bunların hepsini Türkçe Bilginin ve Türkçenin yaygınlaşması için gönüllü olarak yapıyorum.

Afedersin dediklerinde haklisin ama bu hareket olumlu bir şey ama diğer şekilde kullanmıyor ve hata yapıyorsak bilerek o zaman eşeklik bizde. Kendi suçumuza kendimiz çözüm bulmalıyız. Siz bu uygulamayı neden beğenmediniz anlamadım. Gidip sen ii değilde iyi vs şeklinde yazmazsan ağzına biber sürerim mi demeliler? Önce afedersin kendi salaklığımıza kendimiz çözüm bulmalıyız