Geçtiğimiz günlerde yapılan Microsoft etkinliğinde detayları ortaya çıkan ve yeni yapılandırması yayınlanan Windows 10 oldukça ilgi gördü. Bazı siteler tarafından yapılan anketlere göre, kullanıcıların büyük bir kısmı Windows 10’u yüklemiş bile!

Neowin.net sitesi tarafından yapılan ankete göre; katılımcıların %78.1’i teknik önizleme sürümünü yüklemiş, %21.9’u ise henüz teknik önizleme sürümünü yüklememiş. Windows 10’a gösterilen ilgiyi gösterdiği için oldukça önemli olan anket, şu an için 2000’in üstünde bir katılım ile devam ediyor.

Peki Windows 10 nasıl yüklenir? Öncelikle Windows Insıder sitesinden Microsoft hesabınız ile kaydolmanız gerekiyor. Kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra, Windows 10’u yüklemek için üç farklı seçeneğinizin olduğunu göreceksiniz. Bunlar; sisteminizi yükseltmek, temiz kurulum ile yüklemek ve sanal makine aracılığıyla yüklemek.

Yükseltme işlemi oldukça basit, Windows Insider (siteye gitmek için tıklayın) sitesinden “Get Started” tuşuna basıp yükseltme için gerekli olan programı yüklemeniz yeterli olacaktır. Eğer temiz kurulum veya sanal makine aracılığıyla yüklemek istiyorsanız, buraya tıklayarak ISO dosyalarını yükleyebilirsiniz.

Kaynak: [B]Windows 10 nasıl yüklenir? [/B]