cadettt adlı üyeden alıntı
bence fiyatı o kadar düşük tutma şu an 10 TL ile mükemmel bir hizmet versen bile devrim yapmış olursun yani 1 TL abartı olur biraz çünkü çok kaliteli bir firma olucam diyosan eğer, gerçekten iyi bir sermayeye ihtiyacın var.Bunu karşılamak için kâr yapman gerekir. Sana tavsiyem eğer makul fiyatta sorunsuz hizmet vereceksen daima iş yaparsın ama kesinlikle sorunsuz olması lazım.
İçimden geçenleri yazmış arkadaş. Abi mevzu aslında 1 veya 10 değil. Tabi ki 1 tl mükemmel bir fiyat.
Ama ben bu tarz hizmetlerde hep şu alttan akan küçücük okunamayan yazılar vardır ya işte onlardan görüyorum. 200 lira sınırsız domain sınırsız trafik alan her neyse. Eee bir gün bakıyorum 6 gb ile host dolmuş. Hemen bir destek bildirim. ! saat sonra bir dönüş cevap da hakeret eder gibi :)
"dosya limitini aşmışsınız"
Tövbe tövbeee. Arkadaş o dediğin şey nedir. Ne değildir . Bir açıkla. Alanı ve trafiği sınırsız yapıp da dosya limiti koymak ve bunu alırken okunacak şekilde sözleşmeye yazmamak forumda söyleyemeyeceğim sözleri hakediyor.
Bunları niye yazdım. Ben isterim ki gerçekten işini yapan biri çıksın ve burdayım desin. Kimse sizin zarar etmenizi istemez. Keşke olsa. Yani 1 lira değil 10 lira olsa ama olsa.
Birde bence reklem amacıyla söyle bir şey yaparsanız satış ağınızı bir anda uçsuz bucaksız bir hale getirirsiniz.
Blog açmak için subdomain verin. Firma abc.com ise verin subdomaini içine koyun hazır site şablonu. Ücretsiz site diye bir çok insan atlar. Burada hizmeti kısıtlı tutun tabi ki. Sizi kasmayacak kadar verin trafik alan. Sonra bu altdomain sahipleri de sizin efektif müşteriniz olsun.
Ama 1 lira demeyin nasıl para yollasınlar. Hmmm. Bir saniye. Tamam o yol da kolay telefondan ücret ödemesi yapabilirsiniz.
Şimdi orta okulda düşünüyorum. İnternet kafeye gitmişim ve pc açılırken ücretsiz site sahibi ol diyor. Hemen atladım "sitem var" diyebilmek için. Giriş yaptım kurdum tek sayfa ve kullanımı kolay bir şablon var. Sonra bir panel bana preimum özellikleri sıralıyor biraz daha güzel şablonlar falan. Ve diyor ki "şu numaraya kısa mesaj atarak ödeme yapın" Kaç lira ?
1 lira
ohooo o. Düşünmem bile.
Demedi demeyin bu iş size bizden daha çok kazandırır.
Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın fikrim geldi.
Şimdi bu tarz bir satış ile webmasterlara host satmayı karşılaştırın lütfen.
wm 1 lira verir içine sınırsız diye resim video ne var yok basar. E trafik de çeker. Diğer yandan wm olmayan internet heveslileri de 1 lira verir. 2 içerik ekler 2 ay sonra da sitesinin adını bile unutur.
Gelir bir site daha alır.
Şimdi "zaten ücretsiz siteler var" denilebilir. Bu bir şey değiştirmez. En ücretsiz site ücretliye geçişte deli para istiyor.
Siz halk web'i öğrensin diye bir kampanya başlatırsanız 1 tl verip site açan en fazla 2 resim ekleyip 2 ayada şifresini unutan binlerce insan bulursunuz.
Ben host işinden hiç ama hiç anlamam bakımı masrafı nedir. Ama bir wm 1 liralık alan kullanıp yetecekse sıradan birine 1 kuruşluk host bile fazla.
Usta bu iş tutar. Yürü sen. Bize bir host ısmarlarsın artık. Ya da boşver zaten bir lira :)