Pek öyle basit bir kod değil güzel kardeşim :) Bildiğin mantık var burda..
PHP'yi seçmemenin yada uzak durmamın nedenlerinden biris sanırım spagetti hep yazılması :)
Bence kodları sınıflara ayırmalısın ve sınıfları sayfaya import etmelisin. Yoksa problem böyle html ile iç içe girmiş kodu okumak. Okumayacağımda basit ne yapmak istediğini ve nasıl yapman gerektiğini yazacağım.
Soru :
Benim çözümüm;
tüm işleri class'lara ayırıp öyle yapmaktan yanadır ama gel gelelim php syntax'ını pek bilmediğimden ona girmiyorum.
Anladığım sozlesmeno 'su ile bir sirketin borçlarını ve ödemelerini sorguluyoruz. Altta iki sorgu atmak yerine tek bir sorgu ile bu iş halledilir kanımca ;
Sorgu şunu diyor ;
sozlesmeno'su "123123" olan şirketin işlemlerini bana toplan yapılan odeme miktarı ile birlikte getir..
Tablodaki sutun adları berbat ötesi.. dostum isimleri aliasları düzgün vermelisin, hiç birşey anlaşılır değil kodu böyle çorba gibi koymuşsun ne nerde, ne yapıyor ne işe yarıyor anlamaya çalışma kodu yazmaktan daha fazla zaman kaybettiriyor.. rica ediyorum bu tür sorular sormadan önce koda bir refactoring yap, kod anlaşılır vaziyette olsun.
Php syntaxında hata olabilir yada logic'te test etme imkanım yok.
Kaynak
PHP'yi seçmemenin yada uzak durmamın nedenlerinden biris sanırım spagetti hep yazılması :)
Bence kodları sınıflara ayırmalısın ve sınıfları sayfaya import etmelisin. Yoksa problem böyle html ile iç içe girmiş kodu okumak. Okumayacağımda basit ne yapmak istediğini ve nasıl yapman gerektiğini yazacağım.
Soru :
Benim çözümüm;
tüm işleri class'lara ayırıp öyle yapmaktan yanadır ama gel gelelim php syntax'ını pek bilmediğimden ona girmiyorum.
Anladığım sozlesmeno 'su ile bir sirketin borçlarını ve ödemelerini sorguluyoruz. Altta iki sorgu atmak yerine tek bir sorgu ile bu iş halledilir kanımca ;
Sorgu şunu diyor ;
sozlesmeno'su "123123" olan şirketin işlemlerini bana toplan yapılan odeme miktarı ile birlikte getir..
Tablodaki sutun adları berbat ötesi.. dostum isimleri aliasları düzgün vermelisin, hiç birşey anlaşılır değil kodu böyle çorba gibi koymuşsun ne nerde, ne yapıyor ne işe yarıyor anlamaya çalışma kodu yazmaktan daha fazla zaman kaybettiriyor.. rica ediyorum bu tür sorular sormadan önce koda bir refactoring yap, kod anlaşılır vaziyette olsun.
Php syntaxında hata olabilir yada logic'te test etme imkanım yok.
Kaynak
Öncelikle ilgi , alaka ve sabır için teşekkürler, kendimce acelece yazılmış bir kod. Bir anda aklıma geldi, o yüzden karışıklık için kusura bakmayın. Kendimce bu şekilde çalıştırabilmiştim sistemi ama farklı bir yolunun olabileceği ve daha profesyonel yazılabileceğini biliyordum.Bu arada armut piş ağzıma düş tarzını sizin sevmediğinizi biliyorum, bu yüzdende kendimce birşeyler yapabildikten sonra ve forumda uzun süredir bazı konulara verdiğiniz cevapladan ötürü direk size sorma gereği duymuştum.
Yazdığınız koda gelince elinize emeğinize sağlık.
Sbah deneme fırsatı buldum ancak sql sorgusu içinde
$query = mysql_query("SELECT i.id,i.yapilanodeme as odeme, SUM(i.yapilanodeme) as toplam_odenecek FROM islem i where sozlesmeno='$sozlesmeno' and tahsildurumu='Tahsil Edilmedi' group by i.id,i.yapilanodeme,SUM(i.yapilanodeme) order by id desc");
while ($row = mysql_fetch_array($query, MYSQL_BOTH))
as odeme diye bir alan var. Benim tablolarımda veya yazdığım diğer kodda odeme diye bir tanımlama yok. Acaba gelen ödemeylemi eşleştirdiniz ?