crasher911 adlı üyeden alıntı

Hocam öncelikle merhaba,

Zannedersem paylaşımlı hosting kullanıyorsunuz, paylaşımlı hosting kullanmak site hızında problemlere sebep olabilir ama paylaşımlı hosting kullanmak tabikide bir hata değildir asıl hata resimlerinizi, css,js vs. kodlarınızıda paylaşımlı hosting üzerinde barındırmanız. Site hızını arttırma ile ilgili bir kaç yazım bulunuyor hepsini yazıyorum eminim işinize yaracaktır;

WordPress Site Açılış Hızını Arttırma
WordPress Site Yüklenme Hızını Arttırmanın 10 Basit Yolu

Ama benim size tavsiyem bir CDN servisi kullanmaz sadece cache eklentileriyle veya yazılarımda anlattığım düzeltmelerle bi noktaya gelir siteniz CDN kullanırsanız ap ayrı bir noktaya gelir.
WordPress CDN Kullanımı ve SEO Ayarları [Detaylı Anlatım] Bu yazımdada CDN'le ilgili oldukça detaylı bir yazı yazdım nedir ne değildir nasıl kullanılır bir fikriniz yoksa kesinlikle bir fikir edinmenizi sağlar.

Ayrıca sitenize baktım. İçeriklerinizde çok fazla resim bulunmakta bu resimleri en başta optimize etmenizi öneririm WordPress SEO Uyumlu Resim Optimizasyonu başlıklı yazımda bu işlemide nasıl yapıcağınızı detaylı anlattım ve resimlerinizi CDN üzerinize almanızı kesinlikle tavsiye ederim. Hızı en az 2 ye katlar.

Bu üç yazımada bakarsanız kesinlikle çözümü bulacaksınızdır.

İyi Akşamlar Dilerim.

Öncelikle detaylı cevap için teşekkür ederim. Benimde özellikle resimlerle ilgili düşüncelerim aynı. Optimize ediyorum.
Site açılırken ekranın sağına bir karanlık beliriyor. Ne yüklediğini de açıkcası çözemiyorum. Orada da bir sorun var gibi.
Diğer önerilerinize de bakıcam. tekrar tekrar tşkler..

Ek Olarak:

Engin07 adlı üyeden alıntı

Sitenin adresini www. olarak ayarlamışsın o yüzden www olmadan girdiğinde www'ye yönlendirme yapıyor ;)

Evet bu doğru ancak www. olarak girildiğinde de sorunlu görünmüyor mu? bir de farkettiniz mi bilmiyorum site ana sayfa açılırken sağ tarafta birşey yüklüyor gibi kararıyor kısa bir süre. Bu son aylarda oldu. daha önce yoktu. O da br takılma yavaşlatma yapıyor gibi.

Ek Olarak:

cLoneX adlı üyeden alıntı

Cache sistemini göremedim açıkcası aktif olduğuna emin misin? (tavsiyem wp fastest)
Birde kullandığın resimlerin boyutu çok fazla bu sitenizi şişirerek yavaşlamasına neden olur. Resim konusunda da dikkat etmelisin.

Tabi ki kullandığın host çok önemli.

Evet aktif bu mesajdan sonra tekrar kontrol ediyorum ama onda bir sorun görünmüyor. Yine bakacağım. Teşekkür ederim.