Bir SEO'cu olarak yardım edeyim size isterseniz.Kullanıcı faktörünü düşenlim gelin ilk önce. Şimdi "muzikindir.com" domainine sahibiz diyelim. Websitemize arama motorları üzerinden veya başka bir linkten bir kullanıcı geldi ve beğendiği bir müziği indirdi arşivine. Aradan 1 hafta geçti. Yeniden müzik indirmesi gerekti ve sitenizin adını hatırlamaya çalıştı. Burda "muzikindir.com" mu yoksa "indirmuzik.com" mu daha iyi hatırlanabilecek bir domain diye kendinize sormanız lazım aslında. Cevap basit. "muzikindir.com". Bu yüzden domain alırken akılda kalıcılık da önemli bir faktör. Domain adının insanların aklında kalması size daha fazla hit kazandırırken aynı zamanda domaininizi de markalaştırabilir.
Arama motorları gözünden bakacak olursak aynı soruyu 3-4 yıl önce sormuş olsaydınız çok farkeder diyebilirdim. Fakat şu son yıllarda gelen güncellemeler ile domain ismi olayı eskiye nazaran pek kalmadı diyebilirim. Yani muzikindir.com veya indirmuzik.com arama motorları gözünde eşdeğer diyebiliriz. En basitinden Google'a "WEB TASARIM" yazmanızı rica ediyorum.(bende çıkan sonuçlar) İlk sıradaki sitelerin domain isminde büyük ihtimal "web tasarım" kelimesi geçmeyecektir. Bu da size domain isminin eskisi kadar önemi kalmadığını belirtecek bir örnek diye düşünüyorum.
Kısacası önemli olan domainin akılda kalması ve marka değeri taşıması. Unutmayın keyword bir domain iş yapabilir fakat keyword olmayan bir domain de iyi bir seo ile çok iyi yerlere gelebilir.