PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Evet olay budur.
Dükkan kiralanır. En az 1 masa, 2 sandalye, 1 sehpa, 1 dolap alınıp konur (yaklaşık 2000 lira). Esnaf Sanatkarlar Odası'na gidilip kayıt yaptırılır (500 lira). Maliyeye gidilip faaliyet belgesi, damga pulu vs vergiler yatırılır (200 lira). Maliye dükkana gelir, şartlar uyuyorsa şirketi onaylar (tavan yüksekliği en az 2.90 olmalı, wc olmalı vs). Belediyeye gidip tabela kaydı yaptırılır (150 lira). Ufak birkaç işlem daha belediyede (70 lira).

Sonra siteye SSL alınır (senelik 60 lira). Ürünler listelenir. Alıcı, tedarikçi vs belgeleri hazırlanır. Site projelendirilir ve dosya haline sokulur. Güvenlik testi sonuçları da eklenir. Banka siteyi 1 hafta kontrol eder. Onaylarsa senelik 150 liraya sanal posu verir. 3d secure istiyorsan biraz daha para verirsin. Birine entegre ettirirsin. Tüm bankalara böyle tek tek gidip hepsinden ayrı sanal ödeme sistemini alırsın. Çok bankayla çalışıyorsan yıllık 750 TL falan tutar.

Muhasebeciyle anlaşırsın. Esnaf sanatkar odasının muhasebecisi daha ucuzdur. Birde elektrik, su, doğalgaz vs kaydı var ofis için (500 civarı). Şirket sahibi SGK'ya gidip kendini çalışan göstermeli ve sigorta başlangıcı yapmalı. Birde en az 1 sigortalı çalışan lazım. Maaş + sigorta. (sigorta minimum 370 liraydı galiba)

Ayrıntılı olarak olay bu. Kısa anlatınca kolay gibi geliyor. Ama herkesin harcı değil. Daha site yapımı, API sistemi, güvenlik, reklamlar vs vs vs... var.


Haklısınız hocam dedikleriniz gerçekten çok işime yarıyacak akrabam kosgeb belgem var vb vb. baya bir şeyler anlattı ve bu iş için çok yüksek miktarda para çekme şansı olduğunu söyledi ben verdiğiniz bilgileri harfiyen aktarıcam peki sizde böyle bir işler ilgilenirmisiniz yani bize bunlarda yardımcı olabileceğiniz bir nokta varmı?