Hocam ortada henüz belirgin bir tehdit yok, bir kere ihtimaller üzerine daha açılmamış bir sitenin geleceği kararmasın.

Fakat işler öyle "kolay" değil. Neden?

Ülkemiz, bu söz ettiğiniz türden gelişmemiş, hatalı gelişmiş, yahut az gelişmiş insan kaynağı açısından hayli zengin. Bakın, pek çok insan sitesini, hitini, kazancını gizleme gereği duyuyor malum insan türü yüzünden.

Ha, kendilerine uzun vadede faydaları olsa, bitirsinler bitirmesine de, interneti bir zamanların "taşı toprağı altın" istanbul gibi dalıp, sonra hayal kırıklığı yaşayıp üç beş kuruş için hem kendisi, hem rekabet ettiği diğer siteleri çöpe döndürüyor bu insanlar.

Bu faaliyet o site bu site ile sınırlı da kalmıyor. Ülkemiz bu türden faaliyetler açısından mimli üç beş "star" ülke ile birlikte anılır oluyor, sağ olsunlar.

Yukarıda söylediğim gibi öyle fake hit ile site bitirme durumu söz konusu değil. Daha doğrusu, siz sitenizle ilgileniyorsanız sorun değil. Google açısından sorun yok, o bu sahte hitleri ayırt edebiliyor zaten. Ama reklam açısından işler hassas.

Şöyle diyor Google yanlış hatırlamıyorsam: "Kötü niyetli olmasa da, yanlışlıkla yapmış olduğunuz bir hareketi de görmezden gelmiyoruz". Bu, yanlışlıkla bir kez bilemedin iki kez kendi reklamına tıkladığında senin "oradan" nasıl göründüğünün resmidir.

Ama aynı zamanda "şüpheli işlem" "kötü niyetli işlem" bildirebilir, bunun kaynağının sen olmadığını söyleyebilirsin. Çünkü bu durumu şüpheli işlem olarak bildirdiğinde gün, saat vs. yanında senin düşüncelerini de soruyor formda.

En güzeli, şu yaşadığımız siber alemi daha güzel hale getirebilmek çabasıyla işine bakmak. Sonra para da gelir, ün de. Gelmese ne olur? Kendi türüne bir faydan olur.

Kolay gelsin.