Youtube Adsense hesabınızın ülkesi ile başvurduğunuz Adsense asıl hesabının ülkesi farklı mı? Şunun için soruyorum, eskiden Türkiye hesabı ile açılmıyordu, biz de öyle açmadık zaten. Fakat Google tarafından defalarca reddedildiği halde öyle para kazanma özelliği devre dışı bırakılmadı.

Yani eğer Türkiye'den de Youtube Adsense kabul ediliyorsa bu Türkiye'ye özgü yeni bir uygulama olabilir.

Adsense ile kabulden önce e-posta, ticket desteği almanız pek kolay değil. Forumlar var, orada yardımcı olabilirler ama söyleyecekleri sitenizi politikalarla uyumlu hale getirmek, ya da en iyi ihtimalle sorun ne ise (içerik, tasarım, kodlama, vd.) onu söyleyebilir belki.

Yukarıda bir arkadaş söylemiş değiştirin diye. Evet bu ilk akla gelen çözüm. Ama Youtube Adsense hesabınızda para varsa (200 tl altı) o para yanacak mı o zaman?

Bence önce Youtube ile iletişim kurun. Çünkü ortada iki birbiriyle dolaylı ilişkili kazanç alanı arasında bir ilişki kurulmuş. Bu durum bana biraz keyfi bir uygulama gibi geldi. Tıpkı Adsense veya DMOZ kaydı sırasında konsolosluk vize memuru gibi "iyi memur" "kötü memur" faktörü gibi.

Bir yolunu bulup iletişim kurun, fakat Adsense zor.

Bu arada sitede Adsense Türkiye resmi partnerinin açtığı bir başlık var. Onlar size yardımcı olabilirler gibime geliyor. Çünkü reklam kazanç optimizasyonu üzerine çalışıyorlar, bence onlarla da iletişim kur bu durum hakkında.

Kolaylıklar dilerim. Umarım en kısa sürede hallolur sorun.