Turgay Can adlı üyeden alıntı

welcome to object oriented principles :)

kullanabilirsiniz tabikide fakat inheritance(kalıtım) 'tan yararlanmak istemenizin sebebi nedir?

self:: olarak yazılan şey kanımca java'daki this'e tekabül etmektedir. O an işlem yapılan sınıf demek oluyor bununda kullanımı genelde aynı isimdeki metodu yada değişkeni soyut bir sınıftan türemiş birden fazla alt sınıflarda hangisi üzerinde işlem yaptığını anlamaya yarar.

Eğer bu değer bu sınıftan extends(kalıtım) alcak her alt sınıf için aynı ise self:: olayına gerek yok. direkt return ettir gitsin sonucta sabit bir değer?

++ metodunda statik olmasına gerek yok.

şu anda öğrenme aşamasındayım. oop ye merak sardım daha düzenli bir şekilde kodlama yapabilmek için php sürümlerinin bazısında $this->name gibisinden kullanılırken de yeni sürümlerde tavsiye etmiyorlarmış bu kullanmı. self:: ya da parent:: kullanımını öneriyorlar. biraz merak ettim açıkçası protected static diye oluşturabilir miyim diye fonksiyonları. static olursa rami daha az yer gibisinden şeyler anlatılıyor kitaplarda genellikle ama örnekler public static ti kalıtımla birlikte anlatmamıştı