-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
3D Sanatçı
-
-
Ad Soyad
F** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Sitemi hosting'den VPS'e (ya da VDS'e) geçirsem sunucu yönetimini tek başıma idare edebilir miyim?
Mesela güvenlik sorunlarını, performans sorunlarını kendim halledebilir miyim? Yoksa site yönetimini kendime, sunucu yönetimini bilen birine mi bırakmalıyım? İnternetten edinilen bilgilerle sunucu yönetimi yapılabilir mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
K** U**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam ben VPS adına hiçbir şey bilmezken açtım araştırdım vs. sonunda tek başıma digitalocean'a wordpress'i sorunsuz kurdum. Tek tıkla kurulum var ama iş onunla bitmiyor, ayrı ayrı modüller halinde bir şeyler kurmanız gerekiyor. Ama şöyle bir sorun var uzun yıllardır hostingler ile uğraşıyorsanız, VPS işine girince bambaşka bir dünya ile karşılaşıyorsunuz. Artık mause işe yaramıyor açıyorsunuz eskinin dos ekranı gibi herşey kod :S tabii biraz afallıyorsunuz. Türkçe kaynak sıkıntısı da cabası. Varsa ingilizce hiç korkma yoksa çok sıkıntı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Network & Linux/UNIX
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
89, (%100)
İmzamdaki konuyu inceleyebilirsiniz.
VPS, VDS tam farklı bir iştir. Sağlam bir siteniz varsa profesyönele yaptırmanızı öneririm. Ben olamsam bile :) sıradan bir siteyse boza boza yapmayı öğrenirsiniz. Ama pro olarak bu işleri yapmanız uzun zaman alacaktır.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Creative Director
-
-
Ad Soyad
B** E**
-
-
-
Ticaret
113, (%100)
Bence hiç risk almayın. Uygun fiyatlarla kendinizi güvende hissederek Tural abi ile çalışın. Hem siz rahat ederseniz, hemde takipçileriniz.
fupe
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
yazılımcı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben 3 sene öncesine kadar ucuz php hostingleri alıp site kuran biriydim. daha sonra python diline geçtim, vps sunucu kurdum linode ve digitalocean üzerinde. her iki firmanın da yeni başlayanlar için devasa kaynakları var. ihtiyacınız olan şeyi mutlaka biri sormuş, birileri yanıtlamış oluyor komünütü sayfalarında.
phpmyadmin vs çok kolay harika falan diye seviniyor php geliştiriciler. ama çok büyük bir tembelliğe alışıyorlar haberleri yok. ayrıca sizin ihtiyacınız olmayan bir dünya şey çalışıyor sunucuda, kaynak tüketiyor. şu an bir sunucunun her şeyini yönetebiliyorum. elbette bir sistem yöneticisi değilim, ama sorunumu araştırıp çözüyorum her seferinde. ayrıca bir çok şey hazır kurulu geldiği için, çoğu php geliştirici aslında bir web server'ın nasıl çalıştığını, nasıl yönetildiğini bilmiyor, iki satır apache kodu yazmaktan aciz çoğu. ve evet kendilerine web geliştirici diyorlar malesef.
denildiği gibi, ingilizce biraz varsa sıkıntı olmaz. bu hevesle alakalı. linux ile, komut satırı ile çalışmak hoşuna gidecekse dene derim. ama üstün sürükle bırak teknolojisiyle devam edeceksen hayat belki daha kolay olabilir.
32dk.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
H** T**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Öncelikle kendini prof. gösteren kişilerden uzak dur neden dersen zamanı geldiğinde anlayacaksınız onların aslında birşey bilmediğini vps olsun vds olsun kullanması zor değil herşey hakkında nette açıklayıcı bilgiler mevcut gözünüz korkmasın bizlerde zamanında birşey bilmiyorduk zamanla uğraşarak çözerek öğrendik
www.parkpera.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Journalist
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
5, (%80)
İşi, işin ehline bırakmalı her zaman hocam ehil kişi ise @turalabiyev'dir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
S** i**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Arkadaşlar güzel şeyler söylemiş ve oldukça faydalı, cesaret verici bir konu başlığı ile içerik oluşmuş. Sonuç olarak, korkmuyorsanız ve uzun süredir web işindeyseniz (hosting bilginiz var veya kısa araştırmalar ile aradığınız her şeye ulaşıyorsanız.) muhakkak girin. Ben bugüne kadar girmemek ile aptallık yapmışım. Girdikten sonra başkasının eline bakmazsınız, bakamazsınız; (bakmamanız gerekir) çünkü her şeyi çözecek olan sizsiniz ve gerektiğinde gecenin bir yarısında (yani olur, bunlar kesinlikle olur, olmaz zamanlar oluyor, inanın) tek başınıza kalıyorsunuz. Her seferinde yardım alırım umuduyla girerseniz, paranıza yazık olur.
Ancak Türkiye'den VPS almayın. Hem pahalı hem de adamlar VPS'te de hosting mantığı ile düşünüp, yığıyorlar sunuculara kullanıcıları. Normal hosting'den bir farkı kalmıyor bu durumda elbette. Tavsiyem OVH'dir. Tural bey, bu işin kompedanıdır ama siz yardım alsanız bile, muhakkak denemeler yapmalısınız. Sonra başa çıkmanız zor olur. Kolay gelsin.
Durgun sular derin akar.