lostyazilim
tr.link

VPS Tek Başına İdare Edilebilir Mi?

15 Mesajlar 2.055 Okunma
lstbozum
tr.link

Durotan Durotan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek 3D Sanatçı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 1676
  • Beğeniler 204 / 340
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Sitemi hosting'den VPS'e (ya da VDS'e) geçirsem sunucu yönetimini tek başıma idare edebilir miyim?

Mesela güvenlik sorunlarını, performans sorunlarını kendim halledebilir miyim? Yoksa site yönetimini kendime, sunucu yönetimini bilen birine mi bırakmalıyım? İnternetten edinilen bilgilerle sunucu yönetimi yapılabilir mi?

wmaraci
reklam

kdrucr kdrucr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** U**
  • Mesajlar 526
  • Beğeniler 231 / 69
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam ben VPS adına hiçbir şey bilmezken açtım araştırdım vs. sonunda tek başıma digitalocean'a wordpress'i sorunsuz kurdum. Tek tıkla kurulum var ama iş onunla bitmiyor, ayrı ayrı modüller halinde bir şeyler kurmanız gerekiyor. Ama şöyle bir sorun var uzun yıllardır hostingler ile uğraşıyorsanız, VPS işine girince bambaşka bir dünya ile karşılaşıyorsunuz. Artık mause işe yaramıyor açıyorsunuz eskinin dos ekranı gibi herşey kod :S tabii biraz afallıyorsunuz. Türkçe kaynak sıkıntısı da cabası. Varsa ingilizce hiç korkma yoksa çok sıkıntı.

TuralAbiyev TuralAbiyev root@localhost ~ / Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Network & Linux/UNIX
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
İmzamdaki konuyu inceleyebilirsiniz.

VPS, VDS tam farklı bir iştir. Sağlam bir siteniz varsa profesyönele yaptırmanızı öneririm. Ben olamsam bile :) sıradan bir siteyse boza boza yapmayı öğrenirsiniz. Ama pro olarak bu işleri yapmanız uzun zaman alacaktır.
BertugErdem baranos

kişi bu mesajı beğendi.

BertugErdem BertugErdem Eski Nick: KingStar Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Creative Director
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad B** E**
  • Mesajlar 2665
  • Beğeniler 418 / 579
  • Ticaret 113, (%100)
Bence hiç risk almayın. Uygun fiyatlarla kendinizi güvende hissederek Tural abi ile çalışın. Hem siz rahat ederseniz, hemde takipçileriniz.

wmaraci
wmaraci

AKDNZ AKDNZ #Sunucu Kurulumu Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)

Tural Abiyev adlı üyeden alıntı

İmzamdaki konuyu inceleyebilirsiniz.

VPS, VDS tam farklı bir iştir. Sağlam bir siteniz varsa profesyönele yaptırmanızı öneririm. Ben olamsam bile :) sıradan bir siteyse boza boza yapmayı öğrenirsiniz. Ama pro olarak bu işleri yapmanız uzun zaman alacaktır.

Sunucu yönetimi ve linux hakkında fazlasıyla bilgi sahibiyim fakat gelin görün ki benim dahi yetemediğim konular çıkıyor. İşin içinden çıkamadığım heranda Turaldan yardım alıyorum, işinin ehlidir sonuna kadarda referansıyım.

fupe fupe WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek yazılımcı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 36
  • Beğeniler 0 / 15
  • Ticaret 0, (%0)
Ben 3 sene öncesine kadar ucuz php hostingleri alıp site kuran biriydim. daha sonra python diline geçtim, vps sunucu kurdum linode ve digitalocean üzerinde. her iki firmanın da yeni başlayanlar için devasa kaynakları var. ihtiyacınız olan şeyi mutlaka biri sormuş, birileri yanıtlamış oluyor komünütü sayfalarında.

phpmyadmin vs çok kolay harika falan diye seviniyor php geliştiriciler. ama çok büyük bir tembelliğe alışıyorlar haberleri yok. ayrıca sizin ihtiyacınız olmayan bir dünya şey çalışıyor sunucuda, kaynak tüketiyor. şu an bir sunucunun her şeyini yönetebiliyorum. elbette bir sistem yöneticisi değilim, ama sorunumu araştırıp çözüyorum her seferinde. ayrıca bir çok şey hazır kurulu geldiği için, çoğu php geliştirici aslında bir web server'ın nasıl çalıştığını, nasıl yönetildiğini bilmiyor, iki satır apache kodu yazmaktan aciz çoğu. ve evet kendilerine web geliştirici diyorlar malesef.

denildiği gibi, ingilizce biraz varsa sıkıntı olmaz. bu hevesle alakalı. linux ile, komut satırı ile çalışmak hoşuna gidecekse dene derim. ama üstün sürükle bırak teknolojisiyle devam edeceksen hayat belki daha kolay olabilir.

32dk.com

castiel castiel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 509
  • Beğeniler 94 / 97
  • Ticaret 4, (%100)
Öncelikle kendini prof. gösteren kişilerden uzak dur neden dersen zamanı geldiğinde anlayacaksınız onların aslında birşey bilmediğini vps olsun vds olsun kullanması zor değil herşey hakkında nette açıklayıcı bilgiler mevcut gözünüz korkmasın bizlerde zamanında birşey bilmiyorduk zamanla uğraşarak çözerek öğrendik

www.parkpera.com

BertugErdem BertugErdem Eski Nick: KingStar Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Creative Director
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad B** E**
  • Mesajlar 2665
  • Beğeniler 418 / 579
  • Ticaret 113, (%100)

castiel adlı üyeden alıntı

Öncelikle kendini prof. gösteren kişilerden uzak dur neden dersen zamanı geldiğinde anlayacaksınız onların aslında birşey bilmediğini vps olsun vds olsun kullanması zor değil herşey hakkında nette açıklayıcı bilgiler mevcut gözünüz korkmasın bizlerde zamanında birşey bilmiyorduk zamanla uğraşarak çözerek öğrendik

Hocam ben acemiyim bana güvenin'mi diyecekti kendisi?

baranos baranos WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Journalist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 1621
  • Beğeniler 419 / 197
  • Ticaret 5, (%80)
İşi, işin ehline bırakmalı her zaman hocam ehil kişi ise @turalabiyev'dir.

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Arkadaşlar güzel şeyler söylemiş ve oldukça faydalı, cesaret verici bir konu başlığı ile içerik oluşmuş. Sonuç olarak, korkmuyorsanız ve uzun süredir web işindeyseniz (hosting bilginiz var veya kısa araştırmalar ile aradığınız her şeye ulaşıyorsanız.) muhakkak girin. Ben bugüne kadar girmemek ile aptallık yapmışım. Girdikten sonra başkasının eline bakmazsınız, bakamazsınız; (bakmamanız gerekir) çünkü her şeyi çözecek olan sizsiniz ve gerektiğinde gecenin bir yarısında (yani olur, bunlar kesinlikle olur, olmaz zamanlar oluyor, inanın) tek başınıza kalıyorsunuz. Her seferinde yardım alırım umuduyla girerseniz, paranıza yazık olur.

Ancak Türkiye'den VPS almayın. Hem pahalı hem de adamlar VPS'te de hosting mantığı ile düşünüp, yığıyorlar sunuculara kullanıcıları. Normal hosting'den bir farkı kalmıyor bu durumda elbette. Tavsiyem OVH'dir. Tural bey, bu işin kompedanıdır ama siz yardım alsanız bile, muhakkak denemeler yapmalısınız. Sonra başa çıkmanız zor olur. Kolay gelsin.

Durgun sular derin akar.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al