lostyazilim
tr.link

İçerik hırsızlarına karşı birlik olalım

18 Mesajlar 1.959 Okunma
lstbozum
tr.link

AlfaOis AlfaOis www.GameOis.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog. / Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)
Bu durum artık fena halde canımı sıkmaya başladı, şimdi bir site düşünün konuları yada haberleri özgün bir şekilde emek verilerek girilen bir site, bunun yanında hiç bir çaba sarfetmeden hayasız bir şekilde içerik çalıp kendi sitesinde paylaşan buna rağmen kendini bir girişimci olarak gören bir site sahibi düşünün.

Bu nasıl bir zihniyettir ? Hayır sen kopya içerikle nereye varmaya çalışıyorsun ? Maden emek hırsızlığı yapacaksın, hırsızın delikanlısı ol yaptığın iş belli olsun direk çal çırp tabi karakterine yakıştırıyorsan.

Geçtiğimiz 1-2 ay içerisinde özellikle bu forum içinde adı lazım değil diğer wm forumlarına benzer davranışların olduğunu görmekteyim, diğer wm forumlarında artık millet içerik hırsızlığından ve rekabetten dolayı imzasına site yazamaz duruma gelmişken bizim elimizdeki bu temiz ortamı böylesine kirtletmemiz ne kadar doğru ?

1-2 ay içinde bu forumdan 2-3 kişi sitemdeki yazıları alıp kendi yazıp emek vermişcesine sefasını sürmekte, o kadar utanmak ve karakteri yoksunu ki bu kişiler bir örnek vereyim, bir üye sitemizden yazıyı çalar indexlettirir ve wmaracı'nın ilgili kategorisinde konu açar, sanki kendi sahip olduğu bir yazıymış gibi ve içeriği çaldığı kişide aynı forumdan, biraz yaşlarına ve tecrübesizliğine veriyorum fakat bu durum için artık bir farkındalık olması lazım. HIRSIZLIK ile bir yere varamazsınız, zaten yaptığınız iş boş bari başkasına zarar vermeyin.

İçerik çalan kişiler için bir grup kuralım ve benzer bir durum gerçekleştiğinde spam servislerine gönderim sağlayalım, biliyorum sizde bu durumdan muzdaripsiniz.

İçerik hırsızları için şikayet ekibi ;

1- AlfaOis
2- Ecancan
3- gokenim
4- Gupur
5- NovaMan
6- ArdaEgridere
gokenim

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Ecancan Ecancan Paylaşmak Güzeldir Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad A** C**
  • Mesajlar 932
  • Beğeniler 359 / 215
  • Ticaret 30, (%100)
Ben varım

• Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)

Teşekkürler hocam, konu yukarıda kalsın 5-6 kişi olsak yeterli, en azından daha geçerli bir farkındalık olur, ilgili şikayet servisleri için.

gokenim gokenim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Fotoğraf, Grafik, Radyoloji
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** Ç**
  • Mesajlar 1896
  • Beğeniler 766 / 351
  • Ticaret 4, (%100)

İsminizi görünce siz içerik çalmışsınız sandım hakkınızı helal edin :) Eğer görürsem ben de şikayet edebilirim.

Selamunaleyküm.
wmaraci
wmaraci

Ecancan Ecancan Paylaşmak Güzeldir Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad A** C**
  • Mesajlar 932
  • Beğeniler 359 / 215
  • Ticaret 30, (%100)

gokenim adlı üyeden alıntı

İsminizi görünce siz içerik çalmışsınız sandım hakkınızı helal edin :) Eğer görürsem ben de şikayet edebilirim.

:) :D anlamadım ama bir gülme geldi bir anda :) :D Helal olsun n demek hocam
gokenim

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)

gokenim adlı üyeden alıntı

Sizide ekliyorum listeye, forum içinde bu davranışı sergileyen kişiler ver yakında konu içerisinde ifşaya başlarız. Sizde gördüklerinizi pm olarak atarsanız konuya dahil edelim.
gokenim

kişi bu mesajı beğendi.

YazTurkiye YazTurkiye WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Bankacı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** L**
  • Mesajlar 741
  • Beğeniler 323 / 148
  • Ticaret 8, (%100)
merhabalar bu olay projeye çevrilse daha iyi olur bence , şikayet mekanizmasına ek olarak online imza kampanyasıda etkili olacaktır. Her webmaster'ın kullanabileceği ortak bir portal olsa bildirimler orada yapılsa hatta ve hatta çalınan linklere spam indexi asıl olan linke ise özgün kelime tanımı ile indexlettirme google a yapılsa daha yararlı olacaktır.
Biraz beyin fırtınası ve proje oldu bu fakat yapmak istediğim projeler içerisinde yer alıyordu paylaşmak bu konuda nasipmiş :)

• Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)

YazTurkiye adlı üyeden alıntı

merhabalar bu olay projeye çevrilse daha iyi olur bence , şikayet mekanizmasına ek olarak online imza kampanyasıda etkili olacaktır. Her webmaster'ın kullanabileceği ortak bir portal olsa bildirimler orada yapılsa hatta ve hatta çalınan linklere spam indexi asıl olan linke ise özgün kelime tanımı ile indexlettirme google a yapılsa daha yararlı olacaktır.
Biraz beyin fırtınası ve proje oldu bu fakat yapmak istediğim projeler içerisinde yer alıyordu paylaşmak bu konuda nasipmiş :)

Yapılabilir hocam, ilgili konu için bir hazır script ayarlanabilir sırf benzeri konularda bu işi otomasyona bağlamak için, tabi bu dediğim küçük çapta işimize yarayacak bir konu, büyük ve ar-ge çalışması yapılmış bir projede düşünülebilir.

İsminizi ekliyelim mi listeye ?

FilmleriTV FilmleriTV WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)
Kullanın DMCA bakın keyfinize:)

YazTurkiye YazTurkiye WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Bankacı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** L**
  • Mesajlar 741
  • Beğeniler 323 / 148
  • Ticaret 8, (%100)

AlfaOis adlı üyeden alıntı

Yapılabilir hocam, ilgili konu için bir hazır script ayarlanabilir sırf benzeri konularda bu işi otomasyona bağlamak için, tabi bu dediğim küçük çapta işimize yarayacak bir konu, büyük ve ar-ge çalışması yapılmış bir projede düşünülebilir.

İsminizi ekliyelim mi listeye ?

içerik yazı olarak çalmıyorum ama warezi seviyorum :) , ne kadar doğru olur bilemedim eklenmem.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al