mizraklar adlı üyeden alıntı

Merhaba Arkadaşlar,

bu yorumuda beğendim haklısınız kendi framework üm ile piyasaya iş yaparsam kendini coder zannedenlerin kafası karışır değil mi?

Haklısınız..


Hocam olayı sadece lamerlara yıkmışsınız birde şöyle düşünün. Sizin yaptığınız frameworkü rahatlıkla anlayacak birisi olsa bile o frameworkü anlamak için vakit harcaması gerekecektir en nihayetinde. Üstelik bu sadece sizin yadığınız yazılım için harcaması gereken bir zaman ve bunu (Sizin yaptığınız frameworkün milyonlarca site tarafından kullanılmayacağını varsayarak söylüyorum) sadece sizin scriptiniz için yapacak belki bir daha ihtiyacı olmayacak. Coder için sorun olmasa bile bunu fiyata yansıtarak son kullanıcıya gidecek ve sizin yaptığınız framework ile yazılan script = editlemesi pahalı script olarak akılda kalacak. :) Bilemem anlatabildim mi.

Ek olarak sadece PHP üzerine yazılı bir framework olacak ise sizin yazdığınızın piyasadakilerden ne farkı olacak ? Sürekli destek mi vereceksiniz ? Performansı daha iyi mi olacak ? Amacınız piyasadakilerle rekabet etmek değil ise kafanıza göre yapın zaten fark etmez :)
ama siz coderlara seslenmek, "Amerikayı tekrar keşfetmeyin, keşfedilmişi var gelin üzerine birşeyler ekleyip daha güzel hale getirin." diyorsanız o zaman durum farklı.

Bence phalcon u örnek alarak o çapta bir işe girişebilirsiniz. Phalconun olayı php den çok c++ ile kodları hızlandırmak üzere mesela.

Şimdiden başarılar.