Sanırım 2006 yılının sonbaharındaydı, sıkı bir silkroad online oyuncusu olarak her oyuncu gibi oyun hakkında daha fazla bilgi elde etmek amacıyla koyuldum internetin yollarına. Yaş ufak henüz, yanımda en değerli dostum gökhan rastgele bir forum bulduk ve takılmaya başladık. Rastgele diyorum ama bakmayın rastgele dediğime, araştırsak da bulacağımız yer aynısıydı. Gökhan dedi; “oğlum ben bu siteyi biliyorum ankaralı bi adam kurmuş, baya da iyi ha. burdan skillere felan bakarız kanka” Ben o zamanlar üye olmak yerine ziyaretçi olarak takılmıştım. 2007 yıllarında oyundaki guildin tanıtımı için mecburiyetten üye olmak zorunda kaldım. İşte böylece bir serüven başlamış oldu.
Forumda 2011 yılından itibaren aktif olmaya başladım. Ortam güzeldi. Senin kafandan ve senden daha tecrübeli, birşeyler öğrenebilecceğin binlerce insanla aynı platformda bulunuyorsun. Anlatılmaz.
Yöneticilerin sanki cia’e bağlıymışcasına kimliklerini itinayla gizlemeleri (deadsystem, selcem vs.) hep ilgimi çekmiştir. Bir insan kendini neden gizlerki diye sorardım hep o zamanlar. Hala da soruyorum gerçi… Yönetim demişken, çok önemli bir unsurdur bize göre. Bir forumun ayakta kalmasına yada çöküşüne neden olabilecek en büyük unsur hemde. Kişisel kanaatim profesyonel bir yönetimin(yönetme şeklinden bahsediyorum kişilerden değil) olmaması bu hazin sonun temellerinden birisidir. Zamanında aynı anda binlerce üyenin girip paylaşım yapmasından sonra şu an sadece bir adminin (selcem) ve iki üyenin girip eski konulara bakmasına kadar gelinmiştir. Bu sürece forumu forum yapan kurucu admin Dikmen’in foruma ara vermesini de ekleyebiliriz.
Fazla uzatmayalım; Gerek multi gerekse single oyun piyasasında Türkiyenin en büyük Paylaşım platformlarından biri olan dikmen.org forum sitesi illegal paylaşımlara karşı durarak çizgisini hep korumuştur. Son büyük yönetim değişiminden sonra hiti oldukça düşen site ggc firması tarafından satın alınınca reklamlarla dolduruldu ve üyeler artık aktif olmamaya başladı. Geçtiğimiz günlerde domainin süresinin dolmasından dolayı erişime kapanan Dikmen.org kısa süre içerisinde tekrardan açılacak, ancak bu yeni bir başlangıç olur mu bilinmez.
Biz Oyun Müptelası yönetimi olarak, orada daha önce beraber paylaşımlarda bulunduğumuz arkadaşlarımızı aramızda görmekten memnuniyet duyarız. Henüz yeni başladığımız bu yolculukta dikmen.org’da olduğu gibi iyi bir arkadaşlık ortamı kurmayı planlıyoruz.
Kaynak