Din gidin insanları öldürün demiyor. Sizin gibi insanlar kendini bilmez insanların yaptığı katliamları dine mâl edip İslam'ı kötülemek için elinden gelen her şeyi yapıyorlar.
Bu arada yaşı küçük ama zekası oldukça fazla olan bir arkadaş gereken cevabı vermiş zaten size.
Bu arada yaşı küçük ama zekası oldukça fazla olan bir arkadaş gereken cevabı vermiş zaten size.
Dikkat ederseniz ben din adı altında yapılan katliamlar dedim. Dinin insanları öldürün dediğini söylemedim. Belki klişe olacak ama Işid'in yorumladığı İslam'ın "Gerçek İslam" olmadığını hepimiz biliyoruz.
Benim söylemek istediğim şudur hocam. Bazı saplantılı arkadaşlar batının yaptığı her şeyi Müslüman'ların kötülüğüne yoruyor. Yahu sinemadır arkadaşlar bu; izlersiniz filmi biter. Sinemaya yönelik aforizmalar paylaşmaktan önce insanlara İslam'ı öğretmek ,anlatmak lazım. İnsanlara pozitif bilimleri empoze edip, doğruya yönlendirmek lazım. Batılılaşmaktan bu kadar korkmamak lazım. Batı medeniyetlerinin her bakımdan İslam medeniyetlerinden üstün olduğunu kabul etmeliyiz. Sağlık, eğitim, hukuk, siyaset, sanat her alanda belirli bir üstünlük kurmuştur batı; önemli olan kendi benliğimizi kaybetmeden mümkün olduğunca onları yakalamaktır.
Başka bir arkadaş da sübliminal mesajlardan bahsetmiş. Bu sanatın her alanında kullanılır. Rock klasiklerinden resimlere kadar çeşitli sanat eserinde arka planda gizli birtakım mesajlar bulunur. Sübliminal mesaj kullanımı sinema tarihinin başından beri vardır. Hatta bazı yönetmenler filmleri bunların üstüne kurar.(Fight Club) Kubrick'in çoğu filminde gizli ayrıntılarla çeşitli mesajlar verilir.(The Shining) Sözün özü ben böyle şeyler olmadığını iddaa etmiyorum, iyi bir sinema takipçisiyim. Ancak bunların toplumların ahlak yapısını değiştireceğini düşünmek biraz fazla geliyor bana. Ancak ahlaki temelleri zayıf kişiliksiz toplumlarda bu tarz gizli empozeler etkili olabilir.