-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
S.M.Mali Müşavir
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhabalar,
İncir.com ve onlinemagaza.com gibi siteleri hepiniz biliyorsunuzdur. Forumlarda gezerken iyi demicem de para kazanan arkadaşlar olduğunu gördüm. Aklıma takıldı. Sizce bu işe girmelimiyim ?,Girersem zararları ve artıları neler ?, Ne kadar bir masrafla siteyi yükseltebilirim, SEO işlemleri pahalı olur mu ?. Yardımcı olursanız sevinirim :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Esnaf
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Alışveriş sitesinde seoya yatırıma gerek yok devasa bi bütçen yoksa seo için yada reklam için. Eş dost akraba ve sosyal medyada yapacaksın pazarlamanı çünkü çok ciddi rakipler var piyasada.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
434, (%100)
Şu zamanda o sistemlerle internette satış yapmak çok zor. SEO yapsan da bir faydası olmaz binlerce birbirinin kopyası site var. Eşe dosta satış yapabilirsen kazanabilirsin ama başka türlü çok zor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Meslek
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Aslında artık girebileceğiniz tek sektör e-ticarettir. Çünkü Türkiye bile gerek tabularını yıkarak, gerekse de bankaların sağladığı sanal kart ile internetten alışveriş yapmaya başladı ve ciddi bir artık söz konusu. Herkes internetten alışveriş yapıp, ayağına kadar gelmesinin kolaylığına alıştı. Ama sizin dikkat etmeniz gereken nokta, satacağınız ürün ve bu ürüne ait komisyon. Yüzde 5'lik bir komisyon ile 200 TL 'lik bir üründen muhtemelen elinize geçecek para 2 TL olacaktır. Çünkü bu işin kargosu ve kargo dahil herşeyin kdv'si var. Ayrıca domain çok büyük önem arzediyor. Kullanacağınız sistem ve bu sistem ile uyumlu çalışacak SSL de çok önemli. Ödeme yöntemlerine gelince, kredi kartı ve kapıda ödeme olmazsa olmaz. Kapıda ödemelerde ve teslimat süresinde sorun yaşamamak adına, aras kargo ve ups gibi büyük firmalar ile çalışmanız iyi olacaktır ama maliyette buna bağlı olarak değişiyor tabiiki. Herşeye rağmen iyi bir komisyon(%15,%20) veren toptancı bulursanız, hiç düşünmeden girin. En azından şahıs firması kurmayı da unutmayın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
uzman
-
-
Ad Soyad
A** U**
-
-
-
Ticaret
22, (%100)
büyük sitelerin yanında bence pek şansınız görünmüyor oda gerçekten büyük yatırımlar gerektiriyor ve iyi bir ekip bence oda zaten yapıldı orjinal bişeyler aramıyor artık insanlar ,alışkanlıklardan vazgeçmek çok zor
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
prensipler
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
isim veremeyeceğim genele açık okunduğu için ama birçok marka inanın internet mağazacılığından zarar ediyor sırf imaj sebebiyle devam ediyorlar ki normal perakende mağazalarına zarar gelmesin.
yeni tüketici kanunları genel ürün gruplarının ağırlıklı kısmına koşulsuz iade şansı tanıyor tüm iade masrafları da tabi ki yine satıcıya ait.
ayrıca hazır bir e-ticaret sistemine girmek ücretlidir ve asıl parayı onlar verdikleri bayilikten kazanırlar siz figüran olur bir süre sonra cayarsınız zaten.
gerçekten arkadaşlarımız doğru yazmış bunca büyük marka rekabet edemezken kendi projeniz ve mali gücünüz yoksa hazır sistem , ticarete girmenizi tavsiye etmem.
tarafımızca forumun kullanımına son verilmiştir. kullanıcı adımızla ilgili yasal hakkımız saklıdır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Meslek
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Fiziksel bir mağazanız yoksa ise hangi aşamada yüklü bir para ihtiyacınız olacak acaba merak ettim? Ücretsiz e-ticaret sistemleri de mevcut. Ve bunları kullanan binlerce kişide mevcut. Sonuçta e-ticaret yapıyorsunuz, stok söz konusu değil. Toptancı'dan gelen ürünleri, direk aynı gün müşteriye fatura edip kargolayacaksınız. Kargo ücretini de müşteriden tahsil ediyorsunuz.
Ayrıca ne iş ile meşgulsünüz bilmiyorum ama ben 10 sene IT olarak çalıştım ve hiçbir şekilde büyük teknoloji sitelerinden alışveriş yapmadım. Aynı ürünleri satan ve daha ucuza satan küçük sitelerde mevcut. Hep bu tarz yerleri tercih ettim ve hiç sorun da yaşamadım. Hem gelişmeye çalışan firmalara yardımcı olmuş oluyoruz, hemde büyük mağazadaki fiyatlardan daha ucuza almış oluyoruz. Bence e-ticarete bakış açınız çok yanlış. Gerçekten internet kullanmayı bilen kişiler, büyük siteler yerine küçük siteleri de tercih ediyorlar. Ki benim sektörümde de herkes bu şekilde çalışıyordu. Eğer toptancı dışında ürün alacaksanız, teknosa bimek vatan yerine bu küçük işletmeleri tercih edersiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
satınalma/proje danışmanlık
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Incir çok zor valla kazanırsinda domainin güçlü olmalı ve sosyal medyadan pazarlama taktiğini ve neye yoğunlaşacağına hangi ürün grubundan yürüyecegine karar vermen lazım
Seoluk bir esprisi yok sistemin hepsi kopya
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
WEBMASTER
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Sana tek bir kelimem var; GİRME! :( ben girdim gördüm 1-2 milyar zararla çıkarsam bana zarar vermez diyorsan deneyebilirsin :D