lostyazilim
tr.link

Sizce E-ticaret sistemine girmelimiyim ?

20 Mesajlar 2.247 Okunma
lstbozum
tr.link

Hkalayci Hkalayci S.M.Mali Müşavir Kullanıcı
  • Üyelik 19.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek S.M.Mali Müşavir
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 169
  • Beğeniler 38 / 47
  • Ticaret 2, (%100)
Merhabalar,

İncir.com ve onlinemagaza.com gibi siteleri hepiniz biliyorsunuzdur. Forumlarda gezerken iyi demicem de para kazanan arkadaşlar olduğunu gördüm. Aklıma takıldı. Sizce bu işe girmelimiyim ?,Girersem zararları ve artıları neler ?, Ne kadar bir masrafla siteyi yükseltebilirim, SEO işlemleri pahalı olur mu ?. Yardımcı olursanız sevinirim :)

wmaraci
reklam

Mcayirbag Mcayirbag WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Esnaf
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 121
  • Beğeniler 3 / 4
  • Ticaret 2, (%100)
Alışveriş sitesinde seoya yatırıma gerek yok devasa bi bütçen yoksa seo için yada reklam için. Eş dost akraba ve sosyal medyada yapacaksın pazarlamanı çünkü çok ciddi rakipler var piyasada.
yigitcankus

kişi bu mesajı beğendi.

MertBalci MertBalci WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek .
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 2345
  • Beğeniler 758 / 757
  • Ticaret 434, (%100)
Şu zamanda o sistemlerle internette satış yapmak çok zor. SEO yapsan da bir faydası olmaz binlerce birbirinin kopyası site var. Eşe dosta satış yapabilirsen kazanabilirsin ama başka türlü çok zor.

digidukkan digidukkan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1194
  • Beğeniler 1 / 269
  • Ticaret 5, (%100)
Aslında artık girebileceğiniz tek sektör e-ticarettir. Çünkü Türkiye bile gerek tabularını yıkarak, gerekse de bankaların sağladığı sanal kart ile internetten alışveriş yapmaya başladı ve ciddi bir artık söz konusu. Herkes internetten alışveriş yapıp, ayağına kadar gelmesinin kolaylığına alıştı. Ama sizin dikkat etmeniz gereken nokta, satacağınız ürün ve bu ürüne ait komisyon. Yüzde 5'lik bir komisyon ile 200 TL 'lik bir üründen muhtemelen elinize geçecek para 2 TL olacaktır. Çünkü bu işin kargosu ve kargo dahil herşeyin kdv'si var. Ayrıca domain çok büyük önem arzediyor. Kullanacağınız sistem ve bu sistem ile uyumlu çalışacak SSL de çok önemli. Ödeme yöntemlerine gelince, kredi kartı ve kapıda ödeme olmazsa olmaz. Kapıda ödemelerde ve teslimat süresinde sorun yaşamamak adına, aras kargo ve ups gibi büyük firmalar ile çalışmanız iyi olacaktır ama maliyette buna bağlı olarak değişiyor tabiiki. Herşeye rağmen iyi bir komisyon(%15,%20) veren toptancı bulursanız, hiç düşünmeden girin. En azından şahıs firması kurmayı da unutmayın.

wmaraci
wmaraci

aktuelsoylesi aktuelsoylesi Kaliteli Marka Domainler Kullanıcı
  • Üyelik 18.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek uzman
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1553 / 787
  • Ticaret 22, (%100)
büyük sitelerin yanında bence pek şansınız görünmüyor oda gerçekten büyük yatırımlar gerektiriyor ve iyi bir ekip bence oda zaten yapıldı orjinal bişeyler aramıyor artık insanlar ,alışkanlıklardan vazgeçmek çok zor

macgezgini macgezgini www.macgezgini.com Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek prensipler
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 281
  • Beğeniler 0 / 42
  • Ticaret 0, (%0)
isim veremeyeceğim genele açık okunduğu için ama birçok marka inanın internet mağazacılığından zarar ediyor sırf imaj sebebiyle devam ediyorlar ki normal perakende mağazalarına zarar gelmesin.
yeni tüketici kanunları genel ürün gruplarının ağırlıklı kısmına koşulsuz iade şansı tanıyor tüm iade masrafları da tabi ki yine satıcıya ait.
ayrıca hazır bir e-ticaret sistemine girmek ücretlidir ve asıl parayı onlar verdikleri bayilikten kazanırlar siz figüran olur bir süre sonra cayarsınız zaten.
gerçekten arkadaşlarımız doğru yazmış bunca büyük marka rekabet edemezken kendi projeniz ve mali gücünüz yoksa hazır sistem , ticarete girmenizi tavsiye etmem.

tarafımızca forumun kullanımına son verilmiştir. kullanıcı adımızla ilgili yasal hakkımız saklıdır.

digidukkan digidukkan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1194
  • Beğeniler 1 / 269
  • Ticaret 5, (%100)
Fiziksel bir mağazanız yoksa ise hangi aşamada yüklü bir para ihtiyacınız olacak acaba merak ettim? Ücretsiz e-ticaret sistemleri de mevcut. Ve bunları kullanan binlerce kişide mevcut. Sonuçta e-ticaret yapıyorsunuz, stok söz konusu değil. Toptancı'dan gelen ürünleri, direk aynı gün müşteriye fatura edip kargolayacaksınız. Kargo ücretini de müşteriden tahsil ediyorsunuz.

Ayrıca ne iş ile meşgulsünüz bilmiyorum ama ben 10 sene IT olarak çalıştım ve hiçbir şekilde büyük teknoloji sitelerinden alışveriş yapmadım. Aynı ürünleri satan ve daha ucuza satan küçük sitelerde mevcut. Hep bu tarz yerleri tercih ettim ve hiç sorun da yaşamadım. Hem gelişmeye çalışan firmalara yardımcı olmuş oluyoruz, hemde büyük mağazadaki fiyatlardan daha ucuza almış oluyoruz. Bence e-ticarete bakış açınız çok yanlış. Gerçekten internet kullanmayı bilen kişiler, büyük siteler yerine küçük siteleri de tercih ediyorlar. Ki benim sektörümde de herkes bu şekilde çalışıyordu. Eğer toptancı dışında ürün alacaksanız, teknosa bimek vatan yerine bu küçük işletmeleri tercih edersiniz.

Hkalayci Hkalayci S.M.Mali Müşavir Kullanıcı
  • Üyelik 19.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek S.M.Mali Müşavir
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 169
  • Beğeniler 38 / 47
  • Ticaret 2, (%100)
Herkese yazdıkları için teşekkür ediyorum. Arkadaşın yazdığına katılıyorum aslında hazır e-ticaret sistemlerinden çok var hepsi birbirine benziyor rakip çok,açıp kapatanlar çok insanların çoğuda belirli sitelere gidiyorlar çok büyük iş yapmak gerekir ki kazanabilesiniz. aslında n11 tarzı bir site daha mantıklı olabilir gibi geliyo bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ?

Ek Olarak:

digi dükkan adlı üyeden alıntı

Fiziksel bir mağazanız yoksa ise hangi aşamada yüklü bir para ihtiyacınız olacak acaba merak ettim? Ücretsiz e-ticaret sistemleri de mevcut. Ve bunları kullanan binlerce kişide mevcut. Sonuçta e-ticaret yapıyorsunuz, stok söz konusu değil. Toptancı'dan gelen ürünleri, direk aynı gün müşteriye fatura edip kargolayacaksınız. Kargo ücretini de müşteriden tahsil ediyorsunuz.

Ayrıca ne iş ile meşgulsünüz bilmiyorum ama ben 10 sene IT olarak çalıştım ve hiçbir şekilde büyük teknoloji sitelerinden alışveriş yapmadım. Aynı ürünleri satan ve daha ucuza satan küçük sitelerde mevcut. Hep bu tarz yerleri tercih ettim ve hiç sorun da yaşamadım. Hem gelişmeye çalışan firmalara yardımcı olmuş oluyoruz, hemde büyük mağazadaki fiyatlardan daha ucuza almış oluyoruz. Bence e-ticarete bakış açınız çok yanlış. Gerçekten internet kullanmayı bilen kişiler, büyük siteler yerine küçük siteleri de tercih ediyorlar. Ki benim sektörümde de herkes bu şekilde çalışıyordu. Eğer toptancı dışında ürün alacaksanız, teknosa bimek vatan yerine bu küçük işletmeleri tercih edersiniz.

Ben aslen muhasebecilik yapıyorum,Ek olarak gelir sağlayabileceğim bir iş bulmak adına bu işe girmek istiyordum

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
Incir çok zor valla kazanırsinda domainin güçlü olmalı ve sosyal medyadan pazarlama taktiğini ve neye yoğunlaşacağına hangi ürün grubundan yürüyecegine karar vermen lazım
Seoluk bir esprisi yok sistemin hepsi kopya

mbaydemir mbaydemir https://sapkalimi.com Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek WEBMASTER
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 802
  • Beğeniler 168 / 128
  • Ticaret 6, (%100)
Sana tek bir kelimem var; GİRME! :( ben girdim gördüm 1-2 milyar zararla çıkarsam bana zarar vermez diyorsan deneyebilirsin :D

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al