lostyazilim
tr.link

Yemek Tarifi Sitesi

16 Mesajlar 3.905 Okunma
lstbozum
tr.link

dealer dealer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 21
  • Beğeniler 6 / 0
  • Ticaret 1, (%100)

OkanKeskin adlı üyeden alıntı

Hocam bu alanda özgün olmak çokta mümkün değil gibi, malzeme listelerinin yerini değiştirerekte bir yere gelinmez. Hazır yemek tarifi dbsi yükleyin, sosyal medya reklamlarına ve sitenin tasarımına ağırlık verin.

Hocam madem özgün olmak çok mümkün degil, "yemek tarifleri" kelimesi kasmakta çok zor.
Meze Tarifleri, Salata tarifleri gibi alt alanlara yönelip 7-8 site açmak nası fikir?
Sen en fazla 2 site demişsin hazırDB kullanıcaksak 7-8 site sıkıntı olmaz gibi geldi bana

wmaraci
reklam

Okeskin Okeskin SUPREMACY Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 880
  • Beğeniler 836 / 288
  • Ticaret 18, (%100)

dealer adlı üyeden alıntı

Hocam madem özgün olmak çok mümkün degil, "yemek tarifleri" kelimesi kasmakta çok zor.
Meze Tarifleri, Salata tarifleri gibi alt alanlara yönelip 7-8 site açmak nası fikir?
Sen en fazla 2 site demişsin hazırDB kullanıcaksak 7-8 site sıkıntı olmaz gibi geldi bana

Evet çok zor ama imkansız değil. Bu alan zorlu bir yol, google odaklı iş yaparsanız, çok geç hedefe ulaşabilirsiniz ama tanıtıcı olursanız hızla ilerlersiniz. Yani sosyal medya reklamı yapıp site ismini millete tanıtmak var, bir de Google'den ziyaretçi beklemek.

Yemek tariflerini tek bir sitede toplamak daha mantıklı, içerik konusunda DB alternatifti, isterseniz botla çekin ama yemek arşivi yapmadan reklam işine girmeyin, ziyaretçi yazdığı her arama hakkında tarif bulabilmeli. Yani her kategoride 8 tane yan yana dükkan olsa, ziyaretçi hepsine tek tek girmek ister mi? Aradığı her şey tek bir yerde özenli olmalı.

2 site konusu da yemek üzerine değildi, diğer sitelerinizi kastetmiştim. Yani bir zaman sonra sıkacak, onla uğraş bunla uğraş. 10 tane çocuğunuz olacağına 1-2 tane olsun ilgilenin, özen gösterin.

iyi.

Zargana Zargana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)
Kadınlara yönelik her site çok kazandırır. Çünkü alışveriş tutkusu kadınların doğasında var olan bir durum. Merak edip mutlaka tıklarlar. Ama arkadaşların dediği gibi o kadar fazla yemek sitesi var ki, iyi bir tanıtım ya da SEO olmadan başarı kazanmak zor gibi görünüyor bu sektörde.

Ne ekersen onu biçersin

dealer dealer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 21
  • Beğeniler 6 / 0
  • Ticaret 1, (%100)

Zargana adlı üyeden alıntı

Kadınlara yönelik her site çok kazandırır. Çünkü alışveriş tutkusu kadınların doğasında var olan bir durum. Merak edip mutlaka tıklarlar. Ama arkadaşların dediği gibi o kadar fazla yemek sitesi var ki, iyi bir tanıtım ya da SEO olmadan başarı kazanmak zor gibi görünüyor bu sektörde.

Hocam Seo konusunda çok çok deneyimli olmasamda işlerin nasıl yürüdüğünü azçok biliyorum.İyi bir tanıtım yada seo olmadan demişin.2 yoluda incelemek istiyorum eger seo dersen özgün makale+ tanıtım yazısı+link gibi masrafları var.

Tanıtım dedigin zaman ise özgün makale+ reklam bütçesi başlıca giderler.

Tek bir marka site oluşturmak için hangi yöntem daha mantıklı ve gelir-gider dengesinde hangisi daha mantıklı görünüyo.

wmaraci
wmaraci

oaskan oaskan İyi yaşa! Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Filozof
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** A**
  • Mesajlar 380
  • Beğeniler 87 / 32
  • Ticaret 8, (%100)

OkanKeskin adlı üyeden alıntı

Hocam yemek tarifi siteleri sıkıntılı biraz, yemek tarifi paylaşırsın ama o tarif her sitede aynıdır. Malzemeler yapılışı diye 2 bölümden ayrılır, özgünlük diye bir şey katmak söz konusu olamıyor pek. Eğer uğraşırım, domainimde kaliteli dersen iyi kazanırsın emin ol.

Binlerce yemek tarifini ekledikten sonra iş bitmiyor, sosyal medyadan reklamını yaptırırsan ya da hediyeler verirsen kârlı çıkmaya başlarsın. Artık ziyaretçinin siteni tanıması lazım. Böyle bir şeyin olması içinde biraz paraya kıymak gerekiyor.

2'den fazla site barındırmayın elinizde, çünkü yemek tarifi sitesi baya ilgi ve özveri ister.

çok güzel tespit ve ifadeler

msdselim msdselim tryemek.net Kullanıcı
  • Üyelik 15.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 2046
  • Beğeniler 493 / 197
  • Ticaret 28, (%100)
Benim var tarif sitem bazen tbm 0.40 da goruyoum 0.20de ama en son yerlesimimden sonra daha 0.25 altina inmedi tiklama da iyi gunde 80-100 hit var 2 3 tiklama birakabiliyor

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al