kendoka adlı üyeden alıntı

Bu yazı gerçekten faydalı. Özellikle süha ustaya teşekkür ediyorum. Şimdi bunca söze rağmen google ne yapıyor bunu da düşünmek lağzım. Bakın kendi sektörümde asla içerik olarak rakip tanımam. Asla ! Ama gelin görün seo nun s'sini bilmeyenlerin yaptıgı siteler ilk sırada. Sebep ?
BirinciSİ, sektörde bendeN 2 sene önce site açmışlaar. İkincisi de backlink.
Şimdi ben ne yapayım.
Burada bu patlayan balonları görüyoruz "yok abi almam" diyoruz. Sonra bir rakibime bakıyorum benden sonra site açmış 100 liralık paket almış. Benden önde.
Sonra diyorum ki ya neyse sen özgün ol bir gün google bunu anlar. O google bunu anlayıncaya kadar adamlar parayı götürdü ki. 100 liraya site yaptırıp 100 liraya paket alıp 1 hafta ilk sırada durup tam sezonunda 500 lira kaldıranlar var. Bu piyasa adil değil. Burada suclu google de değil. Suclu spamcılar.
Diyorlar ki google seo yu bitirecek. Dua ediyorum şu backlink kalksa diye (kalkması imkansız da)
Bu sözü söyleyen neden söylüyor. Seo yu whois backlink sananlar söylüyor.
Bu güncellemelerle asıl seo dönemi başlayacak. Arkadaş param yok. Sabah akşam didinip bir site yazıyorum. İçeriğim de faydalı. Amaaa sonuç hüsran. Ben istiyorum ki arkadaş içerik kral olsun backlink soytarı. Kendime güveniyorum sektörümde benden iyi yazan yok ve aslında yazan yok.
Bırakın google baloncuların seo sunu bitirsin. Bitirsin de bizim devrimiz başlasın.
Bu arada hala backlink ihtiyacım var. Bu googlenin seveceği backlink nedir ?


Rica ederim hocam, sektörünüz galiba hacamat haliyle mevsimsel bir meslek. Dedikleriniz doğru olabilir fakat seoyu daha iyi öğrenmeniz ve daha iyi yapmanız lazım. Ya da profesyonel destek almalısınız. Google'ın seveği backlinkleri ivme arttırarak devam ettirirseniz düşmezsiniz ilk sıralardan. Fakat bunun için de sağlam ilgi lazım.

Malesef dediğiniz tarzdaki mevsimsel işler buna mahal veriyor, sizin çok daha fazla iyi çalışmanız lazım. Normal kurumsal sektörlerde bu dediğinizi yapanlar ya ilk sıralara çıkamıyor ya da çıksa da hızlı oluyor düşmesi çünkü google herkesin link grafiğini inceliyor. Bunu farketmesi uzun sürmüyor, illaki büyük güncellemeler şart değil.

İşin en ufak demeyeyim de ufak bir ihtimali de şu: Alınan backlink paketini tamponlayacak site yaparsa, backlink paketini de ufaktan editlerse evet güzelimtrak bir backlink grafiği olabilir. Ama bu güzelimtrak güven oyunu almak riskli çoğu sektörde. Bu bahsettiğimiz 120 100 liralık paketleri de tamponlamak çok basit iş değil. Denemedim ama zorlasa birileri İYİ SEO BİLGİSİYLE bu tamponu yapabilir.