akrepselcuk adlı üyeden alıntı

teşekkürler kardeş ama ben sürekli bir web sitesi yapmak ve bu siteden de para kazanmak istiyorum bakalım neye karar vereceğiz

yani dediğim gibi php öğrenirsen yapamayacağın site olmaz. zaten dil kendi belli ediyor bunu, değişkenlerde bile ($) dolar işareti kullanılıyor :D illa proxy sitesi yap demiyorum ama benim sitenin adı ipgizle.org 'du ve isminden dolayı google'da ilk sırada çıkıyordum o aralar. zaten proxy alanında çok sitede olmadığı için birkaç alternatiften birisi bendim :) yani demek istiyorum-ki alan adın google'da aratılmasını istediğin şey ile doğrudan alakalı olsun, ve kimsenin yapmadığı bişey seç. örn:

ABC Haber Ajansı aratılınca çıkmasını istiyorsan sitenin

abchaber.com veya haberajansi.com değilde abchaberajansi.com 'u seç. biraz şekilsiz uzun ve kötü durabilir ama ilk sırda çıkman için bu şart :) sonra kimsenin yapmadığı bir projeye giriş benim yaptığım gibi. ve en önemlisi hitin pr değerin falan yüksek olsun backlink yaptır reklamını yap falan sitenin. yani önce biraz masraf edersin ama sonradan çok önemini görürsün bunların..

eğer php ile ilgili bir sorunun olursa pm atabilirsin :)