Google Webmasters ve Google’de Çabuk İndexlenmek İçin Yapılması Gerekenler

Google Robotlarının internet ortamında yüklenen bilgileri indexlediği ve kendi önbelleğine aldığı hemen her web sitesi sahibince bilinmektedir. Bu adım sayesinde siteniz ‘Google’ arama sonuçlarında gözükür. Hemen herkesin en büyük arzusu ‘Google’de çabuk ‘İndex’lenmektir. Bu özellikle yeni site sahipleri için büyük önem taşır. O nedenle de bu konuda deneyimli web sitelerine oranla daha çok sabırsızdırlar. Bu sabırsızlıkları onlara çok yanlış şeyler yaptırabilir. Bu yüzden anlatacağım yöntem tabi tüm siteler için geçerli ama özellikle yeni siteleri oldukça ilgilendiriyor.

‘Google’da ‘İndex’lenmek için yapılacak birçok yöntem vardır. (‘Hit’ arttırma siteleri, ‘Backlink’) Ancak siteniz yeni ise bu yöntemler işe yaramayabilir hatta sitenize kötü yönde etki edebilir. Çünkü bu tür yöntemler sitenize ziyaretçi gönderir ancak gönderilen ziyaretçiler sadece ana sayfayı çok kısa süreliğine görüntüler. Bu da sitenizin ‘Google’deki itibarını zedeler. Bunun için;

2 aydan daha genç sitelerin izlemesi gereken yollar;
1) Günlük olarak, çalıntı olmayan, yasadışı olmayan, özgün içerik eklemek. Bunu yaptığınız da ‘Google’ sitenize her baktığında yeni bir şeylerin eklendiğini görmesi sitenizin ‘Google’ tarafından takip aralığını sıklaştırır.

2) Google Web Master en önemli adımdır. Bunu yaparak yeni olan sitenizi ‘Google’ye bildirmek ve ‘Google’nin sitenizi ‘İndex’lemesini istemeniz gibi bir şey. ‘Google Web Master’ sayesinde birçok şey yapılabilir ancak bu makalemde yapılabileceklere kısaca değineceğim gerisini başka bir yazıda detaylı olarak anlatacağım.

Öncelikle Google Web Master sitesine gidin ve karşınıza çıkan sayfada “Site Ekle” bölümünü tıklayıp kendi sitenizi yazın. Bu işlemin ardından ‘Google’ sitenin size ait olup olmadığını kanıtlamanızı isteyecek ve bunun için size aşağıdaki seçenekler sunacaktır.

a) Google Analytics Hesabınıza Bağlama; Sitenizde, senkronize olmayan “Snippet” kullanan bir “Google Analytics” izleme kodu varsa bu seçeneği kullanabilirsiniz. Analytics hesabında yönetici olmalısınız. “Google”, bu site için dizin sayfasında etkin durumda olan tüm “Google Analytics” izleme kodlarını bulacak. Bulunan “Google Analytics” web sitesi profillerinin herhangi birinin yöneticisiyseniz, sitenin sahipliği onaylanır. “Google Analytics” izleme kodu yalnızca site sahipliğini doğrulamak için kullanılır. Hiçbir “Google Analytics” verisine erişilmez. Doğrulanmış kalmak için, doğrulama başarılı olduktan sonra bile HTML dosyasını kaldırmayın.

b) “Google Analytics”i hesabınıza bağlama: Sitenizde, senkronize olmayan “Snippet” kullanan bir “Google Analytics” izleme kodu varsa bu seçeneği kullanabilirsiniz. “Analytics” hesabında yönetici olmalısınız
.
c) Sitenizin ana sayfasına meta etiketi ekleme: Sitenizin HTML kodunu düzenleyebiliyorsanız, bu seçeneği kullanabilirsiniz.

Bu adımlardan kendinize uygun olanını seçip, gerekli işlemleri yaptıktan sonra “doğrula” sekmesine tıklayın ve “Google”nin sitenizden haberdar olmasını sağlayın. Bu sayede sitenize çok sayıda ziyaretçi gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

www.makalemarketi.com