mts
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Uykucu
-
-
Ad Soyad
S** U**
-
-
-
Ticaret
22, (%100)
Bir ara nette alexa ve seoya etkileri isimli bi yazı okumuştum orda bi arkadaş çok güzel anlatmıştı konuyu, alexa'nın ziyaretçi trafiğine göre sıralandırdığını ve sadece bunun için bir gösterge olduğunu, onun dışında seo ile ilgili direkt bir ilgisi olmadığından bahsediyordu. Ha bir de aleca'nın çeşitli şekillerde manüple edilebildiğinden bunun da çok sağlıklı bir sonuç göstermediğini söylemiş, vallaha olduğu gibi katıldım. Ama anlamadığım şekilde bir alexa çılgınlığıdır gidiyor forumlarda, örneğin ben tanıtım yazısı vereceğim yada reklam vereceğim bir sitenin alexa'sına değil Analytics verilerine bakarım. Trafik bilgisinden bu trafiğin nerden geldiğine kadar sağlıklı bir sonuç veriyor nede olsa.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Wordpress Tema Yapımcısı
-
-
Ad Soyad
B** i**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Alexa genel olarak trafiğe göre sıralama yaptığı için bu sitede bu yüzden bu kadar yükselmiştir diye düşünüyorum. Arkaplanın da oynayan video veya gif, her neyse bayağı trafik yiyordur ve kullanıcı başına harcanan trafik miktarını yükseltiyordur.
Diğer yandan Alexa tamamen sağlıklı sonuçlar vermez bunda hemfikiriz ancak reklam veya link alacak insanların da belli bir otoriteyi baz alması gerekiyor. Heleki pagerank artık kaldırıldığı için elde bir tek Alexa kalmış gibi duruyor ancak manipülasyonlar devam ettiği sürece onun da ne kadar doğru bir ölçüt olacağı da ayrı bir muamma.
Truth
okulsayaci
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sadece alexa değerlerine bakarak reklam veren yoktur herhalde. Onu sadece alternatif olarak görüyordur. Belki bazı siteler illegal yollardan alexa değerini düşürmüş olabilir ama bu her site için geçerli değildir.
wmaraci
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Amele V.2
-
-
Ad Soyad
Ş** Ç**