Machine adlı üyeden alıntı

Google alexa değerine hala dikkat etmektedir arkadaşlar. Alexa görünürde sahibi amazon olsada, onunda arakasında microsoft var.

Google ikilemde kaldığı zaman iki site arasında bakacağı bir site veritabanı sistemi var oda alexa'dır. İki sitenin hiti,indexi vs herşeyi aynı olduğunda google hangisini sıralamada üste koyacağını bilemediği zaman alexanın verilerine başvurur.

Orada ki verilerde iki siteden birisinde ziyaretçi daha fazla zaman geçiriyorsa,sitede dolaşıyorsa google der ki bu site diğerinden kaliteli ve onu ön plana alır.

Alexa kolay manipule edilebilir fakat bir veritabanı güncellemesine bakar senin o hileyle geldiğin noktayı dibe çöktürmesi. Ve buda senin sitenin google'nin gözündede düşmesi demektir google bir bakıyor 1.sırada olan aniden 900.sıraya geldiyse demeki bu site hile kullanıyor sıralamadan da düşürür.

Alexa halen yerini koruyor ancak eskisi kadar dikkate alınan birşey değil. Alexa bana göre prestij meselesidir, 4 aylık sitem var ve alexa değerlerim ortadır. Bu benim sitemin başarılı ve değerli olduğunu gösterir.

Alexa hiçbir işe yaramaz demek çok yanlış bir tabir olacaktır. Alexa sitelerimize + bir etkisi yoktur desek daha doğrusu olacaktır ama bana göre +sı var :) Hele ki google'nin pagarank değerini webmasterlara gizlemesi, alexanın yeni pagerank olacağı konusunda yabancı webmaster sitelerinde,bloglarda vs konuşuluyor :rolleyes:





Katılmıyorum. Ayrıca TrustRank geldi. Google'ın site alexa algoritmasını yazıp kendi bünyesine katmak o kadar zor mu ki alexa'ya önem verecek ? Bunuda anlamış değilim doğrusu.