Mintik adlı üyeden alıntı

İstediğiniz işlemi daha öncesinden hiç denemedim ayrıca bilgisayarımda localhost programı kurulu olmadığından da deneyemiyorum. Sizin için birazcık araştırma yaptım isterseniz bir deneyin demeden önce yorum sayısına tıklandığında sayfanın en aşağıya (yorum bölümüne) nasıl atladığını anlatayım daha iyi anlayabilmeniz için.

Bildiğiniz üzere bazı menü örneklerinde linke tıklandığında başka bir sayfa açılması gerekirken aynı sayfada belirli bir bölüme atlama işlemi gerçekleşir. Genellikle çok uzun websayfalarında kullanılan bir özelliktir bu. Wordpress sisteminde de yorum bölümüne atlaması için kullanılır kullanıcılar yorum yapmak için sayfayı aşağı kaydırmakla uğraşmasın diye.

Bu özellik Wordpress'in comment-template.php dosyasından yönetiliyor. Linke tıklayıp açılan sayfada CTRL+F tuşlarına basıp #comments kelimesini arattığınızda sayfada atlamayı sağlayan fonksiyonu görebilirsiniz.

Bulmanız gereken kod şudur:
$comments_link = get_permalink( $post_id ) . '#comments';

Bu koddaki #comments yazısını kendi isteğinize göre değiştirmeniz gerekiyor. Comment-template.php dosyasına Worpress >> wp-includes bölümünden ulaşabilirsiniz.

Sadece buradaki yazıyı değiştirmekle link değişir ancak tıkladığınızda yorum bölümüne doğru sayfa kaymaz. Tıkladığınızda sayfanın aşağı doğru kayması için bir eşleştirme yapmanız gerekiyor. Bunun için tema dosyalarından

Comment-template.php dosyasındaki #comments yazısının yerine ne yazdıysanız comments.php yada single.php dosyasındaki

Başında tekrar ettim sonunda da tekrar edeyim, denemedim ama sonuç olarak başarılı olacağına inanıyorum ve herhangi bir tehlikesi yoktur bu işlemin. Olmazsa eski haline getirirsiniz yaptığınız değişiklikleri.


Temanın comments.php'sinde
olarak yer alıyormuştu.

comment-template.php'de de gerekli düzenlemeyi yaptım ve tam istediğim gibi oldu. Çok teşekkür ederim. :)